Γαλλία: Μια Ελληνίδα στην κυβέρνηση Μακρόν

Γαλλία: Μια Ελληνίδα στην κυβέρνηση Μακρόν

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Γαλλίας, μια Ελληνίδα αναλαμβάνει κυβερνητικό πόστο. Πρόκειται για την ως σήμερα ευρωβουλευτή με το κόμμα του Μακρόν, ιατρό Χρυσούλα Ζαχαροπούλου.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Γαλλίας, μια Ελληνίδα αναλαμβάνει κυβερνητικό πόστο. Πρόκειται για την ως σήμερα ευρωβουλευτή με το κόμμα του Μακρόν, ιατρό Χρυσούλα Ζαχαροπούλου (Chrysoula Zacharopoulou), που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, δίπλα στη νέα υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών.

Η 46χρονη κυρία Ζαχαροπούλου είναι γυναικολόγος, με καταγωγή από την Πελοπόννησο. Εξελέγη ευρωβουλευτής το 2019, με την παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν, La République en marche! (LREM).

Στο πλαίσιο των νέων της καθηκόντων θα συνεργάζεται στενά με τη νέα υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, την Κατρίν Κολονά, ο διορισμός της οποίας στην κεφαλή της γαλλικής διπλωματίας επίσης ανακοινώθηκε σήμερα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα του κυβέρνηση. 

Αμετακίνητος παραμένει στη θέση του ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ. Νέα υπουργός Εξωτερικών στη θέση του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, η νυν πρέσβης της Γαλλίας στο Λονδίνο, Κατρίν Κολονά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή