Τέξας: Συνέδριο υπέρ της οπλοκατοχής με ομιλητή τον Τραμπ… μετά το μακελειό

Τέξας: Συνέδριο υπέρ της οπλοκατοχής με ομιλητή τον Τραμπ… μετά το μακελειό

Μόλις τρία 24ωρα έπειτα από την πολύνεκρη επίθεση στο δημοτικό σχολείο του Τέξας, η National Rifle Association πραγματοποιεί – απτόητη – το ετήσιο συνέδριό της στην ίδια πολιτεία.

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόλις τρία 24ωρα έπειτα από την πολύνεκρη επίθεση στο δημοτικό σχολείο του Τέξας, η National Rifle Association (NRA) των ΗΠΑ, το ισχυρότερο δηλαδή αμερικανικό λόμπι της οπλοκατοχής, πραγματοποιεί – απτόητη – το ετήσιο συνέδριό της στην ίδια πολιτεία.

Στο εν λόγω συνέδριο (NRA annual meeting), που διεξάγεται στο Χιούστον του Τέξας από τις 27 έως τις 29 Μαΐου, πρόκειται μάλιστα να συμμετάσχουν ως ομιλητές επιφανείς πολιτικοί της Ρεπουμπλικανικής παράταξης όπως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Γερουσιαστής Τεντ Κρουζ.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε δηλώσεις του στο CNN έπειτα από την πολύνεκρη επίθεση της περασμένη Τρίτης, ο Τεντ Κρουζ είχε αποκηρύξει ως ως «αναποτελεσματική» την επιβολή περιορισμών στην οπλοκατοχή, προτείνοντας στον αντίποδα ως «λύση» την ενίσχυση της ένοπλης αστυνόμευσης («more armed law enforcement») στα σχολεία. 

Τέξας: Συνέδριο υπέρ της οπλοκατοχής με ομιλητή τον Τραμπ… μετά το μακελειό-1
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον επικεφαλής της NRA σε παλαιότερο συνέδριο της εν λόγω Ένωσης το 2019 (AP Photo/Evan Vucci, File)

Την περασμένη Τρίτη, 24 Μαΐου, ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος εισέβαλε ένοπλος σε δημοτικό σχολείο της πόλης Γιουβάλντι στην πολιτεία του Τέξας, σκοτώνοντας 19 μαθητές και δύο δασκάλους, με την εν λόγω επίθεση να καταγράφεται ως η δεύτερη φονικότερη στα αμερικανικά χρονικά έπειτα από την «σφαγή» στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ του Κονέκτικατ το 2012.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή