Ιταλία: Ενισχυμένη η ακροδεξιά μετά τις τοπικές εκλογές της Κυριακής

Ιταλία: Ενισχυμένη η ακροδεξιά μετά τις τοπικές εκλογές της Κυριακής

Την άνοδο της ακροδεξιάς, που ενισχύεται στην Ιταλία ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023, έρχονται να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών που διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή. Στο επίκεντρο η παράταξη Αδέλφια της Ιταλίας της Τζόρτζια Μελόνι.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άνοδο της ακροδεξιάς, η οποία ενισχύεται στην Ιταλία ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2023, έρχονται να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών που διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή σε περίπου 1.000 ιταλικές πόλεις.  

Το δεξιό μπλοκ κομμάτων – που έχουν σχηματίσει η ακροδεξιά παράταξη Αδέλφια της Ιταλίας («Fratelli d’ Italia») της Τζόρτζια Μελόνι, η ακροδεξιά Λέγκα (Lega) του Ματέο Σαλβίνι και το δεξιό Φόρτσα Ιτάλια (Forza Italia) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι – παρουσιάζεται να οδεύει προς τη νίκη σε δεκάδες μεγάλες πόλεις της Ιταλίας (μεταξύ αυτών στη Γένοβα, στο Παλέρμο, στη Λ’ Ακουίλα, στην Πάρμα κ.ά.).  

Αναλύοντας τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, ο ιστοχώρος Gzero προχωρά σε μια σειρά από διαπιστώσεις. Πιο συγκεκριμένα, εκτιμά πως η ακροδεξιά εδραιώνει πια και ενισχύει την θέση της εντός της ιταλικής πολιτικής σκηνής στον δρόμο προς τις επόμενες βουλευτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης το 2023.

Στο ίδιο πλαίσιο, υπάρχει πλέον και η εκτίμηση πως η παράταξη Αδέλφια της Ιταλίας, που έχει ξεπεράσει τη Λέγκα του Σαλβίνι στις δημοσκοπήσεις, θα είναι πολύ δύσκολο να μείνει εκτός κυβέρνησης στο μέλλον…  

Με πληροφορίες από ANSA, Reuters, Gzero

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή