O Ζελένσκι άνοιξε την αυλαία του Glastonbury με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα

O Ζελένσκι άνοιξε την αυλαία του Glastonbury με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα

Λίγο πριν την σκηνή του βρετανικού φεστιβάλ καταλάβουν οι Libertines

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από περίπου έναν μήνα και κατά την διάρκεια του 75ου Φεστιβάλ των Καννών, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε μια δορυφορική «εμφάνιση» στην Κρουαζέτ. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, μέσω δορυφορικού μηνύματος, απηύθυνε τον λόγο του σε πολλά Κοινοβούλια του κόσμου κάνοντας έκκληση για υποστήριξη της χώρας του ώστε να μπορέσει να αντικρούσει την ρωσική εισβολή.

Τώρα, ο Ζελένσκι εμφανίζεται και πάλι με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα σε ένα άλλο μεγάλο φεστιβάλ, αυτή την φορά μουσικό, που δεν είναι άλλο από το Glastonbury που επέστρεψε φέτος στο Σόμερσετ, μετά από δύο χρόνια απουσίας.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας άνοιξε, λοιπόν, την αυλαία του φεστιβάλ μέσα από τις οθόνες του, προκειμένου να ζητήσει και πάλι την στήριξη του κόσμου προς την εμπόλεμη χώρα του. 

«Δεν θα αφήσουμε την Ρωσία να μας σταματήσει», είπε αποφασιστικά ο Ζελένσκι, συνεχίζοντας: «Γι’ αυτό και στρεφόμαστε σε εσάς για στήριξη. Σας ζητώ να μοιραστείτε αυτό το βίντεο με όποιον η ελευθερία του απειλείται». 

Όπως εξήγησε, «Όσοι περισσότεροι ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας στην υπεράσπιση της ελευθερίας και της αλήθειας, τόσο γρηγορότερα ο πόλεμος της Ρωσίας θα λάβει τέλος». 

Ο Ζελένσκι προέτρεψε επίσης τους επισκέπτες του φεστιβάλ να ασκήσουν πίεση στους πολιτικούς, προκειμένου να βοηθηθούν «οι Ουκρανοί που εξαναγκάζονται να φύγουν από τα σπίτια τους». 

Μετά το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Ουκρανού Προέδρου, στην σκηνή του Glastonbury ανέβηκαν οι Libertines. 

Μάλιστα, κατά την διάρκεια της εμφάνισής τους, ο frontman της μπάντας, Πιτ Ντόχερτι έκανε την αρχή ώστε το κοινό να αρχίσει να φωνάζει το όνομα του Ζελένσκι στον ρυθμό του «Seven Nation Army» των White Stripes. 

Μετά την ολοκλήρωση της εμφάνισής τους, ο κιθαρίστας των Libertines, Καρλ Μπαράτ, δήλωσε σχετικά: «Όλο αυτό με τον Ζελένσκι ήταν σουρεάλ, δεν θα πω ψέματα. Ήταν ένα περίεργο τρακάρισμα αλλά έβγαλε νόημα». 

Με πληροφορίες από το BBC.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή