Μακρόν – Τζόνσον από G7: Περισσότερη στήριξη στην Ουκρανία για να αντιστρέψει την πορεία του πολέμου

Μακρόν – Τζόνσον από G7: Περισσότερη στήριξη στην Ουκρανία για να αντιστρέψει την πορεία του πολέμου

Έτοιμοι να παράσχουν μεγαλύτερη στήριξη στην Ουκρανία, προκειμένου εκείνη να μπορέσει να αντιστρέψει υπέρ της την πορεία του πολέμου, παρουσιάστηκαν σήμερα οι ηγέτες της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας από τη Γερμανία και τη Σύνοδο Κορυφής της G7.

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έτοιμοι να παράσχουν μεγαλύτερη στήριξη στην Ουκρανία, προκειμένου εκείνη να μπορέσει να αντιστρέψει υπέρ της την πορεία του πολέμου, παρουσιάστηκαν σήμερα οι ηγέτες της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας από τη Γερμανία και τη Σύνοδο Κορυφής της G7 στο περιθώριο της οποίας είχαν διμερή συνάντηση.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, και ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, εκτιμούν ότι «είναι δυνατόν να αντιστραφεί η πορεία του πολέμου» στην Ουκρανία που διανύει πλέον μια πολύ κρίσιμη φάση, δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, έπειτα από τη συνάντηση που είχαν σήμερα οι ηγέτες Γαλλίας και Μεγάλης Βρετανίας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ομάδας των G7 που διεξάγεται στη Γερμανία (26 – 28 Ιουνίου).

Μακρόν και Τζόνσον συμφώνησαν να υποστηρίξουν ακόμη περισσότερο την Ουκρανία σε αυτόν τον αγώνα, σύμφωνα με τη βρετανική πλευρά, προκειμένου εκείνη να μπορέσει να ενισχύσει τη θέση της όχι μόνο στα πεδία των μαχών αλλά και στο πεδίο των διαπραγματεύσεων όποτε και αν εκείνες πραγματοποιηθούν.

Γαλλικές πηγές χαρακτηρίζουν «καλή» τη συνάντηση που είχαν σήμερα οι δύο ηγέτες στο περιθώριο της Συνόδου της ομάδας των G7 στις βαυαρικές Άλπεις.

«Η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει και θα κερδίσει. Χρειάζεται όμως την υποστήριξή μας για να το πετύχει. Δεν είναι τώρα η ώρα να εγκαταλείψουμε την Ουκρανία», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Βρετανός πρωθυπουργός. 

«Δεν περίμενα ποτέ στη ζωή μου ότι θα έβλεπα έναν Γερμανό καγκελάριο να παρεμβαίνει όπως ο Όλαφ Σολτς και να στέλνει οπλισμό για να βοηθήσει τους Ουκρανούς να προστατευθούν. Εμείς παίρνουμε το 4% του φυσικού αερίου μας από τη Ρωσία, ενώ η Γερμανία το 40%», συνέχισε ο Τζόνσον εγκωμιάζοντας την στάση της γερμανικής κυβένησης, όπως είχε κάνει νωρίτερα σήμερα και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Κατά τα λοιπά, ο Μπόρις Τζόνσον, που υπενθυμίζεται πως είχε πρωτοστατήσει στην εκστρατεία υπέρ του Brexit, παρουσιάστηκε σήμερα, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο στη Βαυαρία, να βλέπει θετικά το ενδεχόμενο συμμετοχής της Μεγάλης Βρετανίας στην ευρωπαϊκή πολιτική κοινότητα τη σύσταση της οποίας έχει προτείνει ο Γάλλος πρόεδρος.  

Με πληροφορίες από Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή