Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά να αναγνωριστεί η Ρωσία ως «κράτος χορηγός της τρομοκρατίας»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητά να αναγνωριστεί η Ρωσία ως «κράτος χορηγός της τρομοκρατίας»

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι ζήτησε να αναγνωριστεί η Ρωσία ως «κράτος χορηγός της τρομοκρατίας» μετά την επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Κρεμεντσούκ.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε: «Μόνο εντελώς παράφρονες τρομοκράτες, που δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στη γη, μπορούν να πλήξουν με πυραύλους στόχους όπου βρίσκονται πολίτες».

Περιέγραψε τις επιθέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, εμπορικά κέντρα και πολυκατοικίες ως «υπολογισμένα πλήγματα».

Σημειώνεται ότι η Ρωσία αρνείται συνεχώς ότι στοχεύει αμάχους στις επιθέσεις της. Ισχυρίζεται -με αναλυτές και αυτόπτες μάρτυρες να το απορρίπτουν- ότι το χτύπημα στο εμπορικό κέντρο του Κρεμεντσούκ στην πραγματικότητα στόχευε μια αποθήκη όπλων.

«Η Ρωσία πρέπει να αναγνωριστεί ως κράτος χορηγός της τρομοκρατίας. Ο κόσμος μπορεί και ως εκ τούτου πρέπει να σταματήσει τη ρωσική τρομοκρατία», πρόσθεσε ο κ. Ζελένσκι.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή