Βρετανία: Πώς γιόρτασε ο Χιου Γκραντ την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον

Βρετανία: Πώς γιόρτασε ο Χιου Γκραντ την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον

Ο διάσημος ηθοποιός, ο οποίος υποδύθηκε τον πρωθυπουργό της Βρετανίας στη δημοφιλή rom-com ταινία από το 2003 «Αγάπη Είναι» («Love Actually»), ζήτησε από ακτιβιστή κατά του Brexit να ενσαρκώσει τον Τζόνσον

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Χιου Γκραντ γιόρτασε την Πέμπτη με τον δικό του, ιδιαίτερο τρόπο την είδηση της επερχόμενης – εκείνη τη χρονική στιγμή – παραίτησης του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Ο διάσημος ηθοποιός, ο οποίος υποδύθηκε τον πρωθυπουργό της Βρετανίας στη δημοφιλή rom-com ταινία από το 2003 «Αγάπη Είναι» («Love Actually»), ζήτησε από ακτιβιστή κατά του Brexit να ενσαρκώσει τον Τζόνσον εκτός του πρωθυπουργικού γραφείου υπό τη μουσική υπόκρουση του θεματικού τραγουδιού της βρετανικής κωμικής σειράς «The Benny Hill Show».

Ο ακτιβιστής, Στιβ Μπρέϊ, έχει γίνει γνωστός στην κοινότητα του Λονδίνου καθώς πριν από λίγα χρόνια έπαιζε μουσική από το φορητό στερεοφωνικό του διαδηλώνοντας παράλληλα για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση με ένα καπέλο που φορούσε και έγραφε πάνω «Σταματήστε το Brexit».

«Καλημέρα Στιβ Μπρέι. Χαίρομαι που έχεις και πάλι στερεοφωνικό σου. Έχεις μήπως εύκαιρη τη μουσική από το “Benny Hill”;», τουίταρε ο Γκράντ.

Μέσα σε λίγες ώρες ο Μπρέι πόσταρε ένα βίντεο με το θεματικό τραγούδι να παίζει κατά τη διάρκεια της πρόσφατης διαδήλωσής του στο College Green του Λονδίνου με την λεζάντα: «Μόνο για τον Χιου Γκραντ, όπως μου το ζήτησε σήμερα εν μέσω του “τσίρκου” που επικρατεί στα μίντια…».

Ο Μπρέι και οι υπόλοιποι διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Λονδίνου την Πέμπτη όταν ο Τζόνσον ανακοίνωσε την παραίτησή του εν μέσω μαζικής εξέγερσης που οργάνωσαν ηγετικά μέλη της κυβέρνησής του.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Γκραντ σχολίασε έντονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη δυσαρέσκειά του για τον Τζόνσον και το Brexit.

«Κατά τη διάρκεια ολόκληρης αυτής της καμπάνιας, παρακολούθησα πολύ στενά την πολιτική της Βρετανίας κι αυτό με έκανε ακόμα πιο θυμωμένο», δήλωνε ο ηθοποιός στους Los Angeles Times το 2020.

«Πάντα πίστευα ότι οι ηθοποιοί θα έπρεπε να κλείνουν το στόμα τους γιατί κανείς δεν θέλει τους ακούσει… Τίποτα δεν είναι πιο αποκρουστικό από το να σου κάνει κάποιος κήρυγμα ο οποίος έχει μια πολύ προνομιακή και τυχερή θέση στη ζωή και το αποδέχομαι απόλυτα. Απλώς ήμουν και παραμένω πολύ θυμωμένος», είπε.

Με πληροφορίες από τους Los Angeles Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή