Ιαπωνία: Γιατί ένα τσαμπί σταφύλι αγοράστηκε έναντι 10.700 ευρώ

Ιαπωνία: Γιατί ένα τσαμπί σταφύλι αγοράστηκε έναντι 10.700 ευρώ

Η ποικιλία «Ruby Roman» θεωρείται κορυφαία λόγω σπανιότητας και γλυκύτητας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενθουσιώδης επενδυτής στην Ιαπωνία αγόρασε σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην επαρχία Ισικάουα, ένα τσαμπί σπάνια «ρωμαϊκά ρουμπινένια» σταφύλια για ένα ρεκόρ 1,5 εκατομμυρίου γιεν (περίπου 10.700 ευρώ), όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι NHK .

Σημειώνεται ότι η ακριβή αγορά έγινε από εκπρόσωπο εταιρείας που διαθέτει δίκτυο τοπικών ξενοδοχείων. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα σταφύλια αυτά, από τα οποία υπάρχουν μόνο 27 κομμάτια, θα είναι μια ξεχωριστή απόλαυση για τους πελάτες του.

Το «Ruby Roman» εκτράφηκε από Ιάπωνες κτηνοτρόφους το 2008. Οι κόκκινες, λεπτόφλουδες ρώγες του έχουν μέγεθος όσο μπάλες του πινγκ πονγκ και η ζουμερή σάρκα τους είναι γεμάτη γλυκύτητα, που είναι χαρακτηριστικό αυτής της ποικιλίας.

Σύμφωνα με τα πρότυπα, η αναλογία ζάχαρης πρέπει να είναι τουλάχιστον 18% της περιεκτικότητας των ελίτ σταφυλιών. Ως εκ τούτου, στην Ιαπωνία, το «ρωμαϊκό ρουμπίνι» είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους λάτρεις των γλυκών γεύσεων.

Στην Ιαπωνία, ορισμένες ποικιλίες φρούτων και μούρων εκτιμώνται ιδιαίτερα, το κόστος των οποίων μπορεί να ξεπεράσει πολλές χιλιάδες ή και δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Για παράδειγμα, το 2019, ένα ζευγάρι πεπόνια της ποικιλίας Yubari, που χαρακτηρίζονται από σάρκα πορτοκαλιού και λεπτό άρωμα, πουλήθηκαν για ποσό-ρεκόρ 45.000 δολαρίων.

Πηγή: NHK, TASS

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή