Στιβ Μπάνον: Ένοχος για ασέβεια προς το Κογκρέσο ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ

Στιβ Μπάνον: Ένοχος για ασέβεια προς το Κογκρέσο ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ

Η καταδίκη του Μπάνον, αν και πρόκειται για πλημμέλημα, ξεχωρίζει ως η πρώτη άλλοτε στενού συνεργάτη του Τραμπ που προκύπτει μέσα από τις έρευνες για τις συνθήκες και τις πιθανές πολιτικές ευθύνες που οδήγησαν στην επίθεση στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Στίβεν Μπάνον, άλλοτε κορυφαίος σύμβουλος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κρίθηκε ένοχος σήμερα για δύο κατηγορίες ασέβειας/περιφρόνησης προς το αμερικανικό Κογκρέσο.

Ο ίδιος είχε αρνηθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις της επιτροπής της Βουλής που διερευνά τις συνθήκες γύρω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η επίθεση των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021.

Η καταδίκη του Μπάνον, αν και πρόκειται για πλημμέλημα, ξεχωρίζει ως η πρώτη καταδίκη άλλοτε στενού συνεργάτη του Τραμπ που προκύπτει μέσα από τις έρευνες για τις συνθήκες και τις πιθανές πολιτικές ευθύνες που οδήγησαν στην επίθεση στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021.

Πιο συγκεκριμένα, ο 68χρονος Μπάνον, που εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο το 2017, αγνόησε την κλήση της επιτροπής του Κογκρέσου να παραδώσει έγγραφα και να καταθέσει για την εισβολή των οπαδών του Τραμπ. Ως εκ τούτου, ο ίδιος βρέθηκε να αντιμετωπίζει κατηγορίες προσβολής του Κογκρέσου.

Σημειώνεται πως ο ίδιος ο Στιβ Μπάνον είχε παρουσιαστεί σε βίντεο, το οποίο έχουν στην κατοχή τους όσοι ερευνούν την υπόθεση, να δηλώνει πως ο Ντόναλντ Τραμπ είχε σχεδιάσει να πανηγυρίσει τη «νίκη» του στις προεδρικές εκλογές του 2020 ανεξάρτητα από το εάν εκείνος είχε όντως νικήσει ή όχι.    

Με πληροφορίες από New York Times 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή