Ρωσία: Ένοχη για «δυσφήμηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων» η Μαρίνα Οφσιάνικοβα

Ρωσία: Ένοχη για «δυσφήμηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων» η Μαρίνα Οφσιάνικοβα

Ένοχη για «δυσφήμηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων» κρίθηκε η Ρωσίδα δημοσιογράφος που είχε υψώσει πλακάτ ενάντια στον πόλεμο κατά τη διάρκεια δελτίου ειδήσεων τον περασμένο Μάρτιο.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώην δημοσιογράφος της κρατικής ρωσικής τηλεόρασης Μαρίνα Οφσιάνικοβα κρίθηκε ένοχη σήμερα για δυσφήμηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων με αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες καταδίκαζε τις ρωσικές πολεμικές ενέργειες στην Ουκρανία.

Στο ίδιο πλαίσιο, της επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο ύψους 50.000 ρουβλιών (820 δολ.).  

«Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την ενοχή της Οφσιάνικοβα. Δεν υπάρχουν λόγοι αμφισβήτησης της αυθεντικότητάς τους», δήλωσε ο δικαστής έπειτα από σύντομη ακροαματική διαδικασία την οποία η ίδια η δημοσιογράφος χαρακτήρισε «παράλογη».

Η Μαρίνα Οφσιάνικοβα, πρώην δημοσιογράφος του Πρώτου Καναλιού της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης, είχε γίνει γνωστή διεθνώς τον περασμένο Μάρτιο όταν, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης δελτίου ειδήσεων, μπήκε αιφνιδιαστική στο στούντιο κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε: No War (όχι στον πόλεμο) και στα Ρωσικά: «Μην πιστεύετε την προπαγάνδα. Εδώ σου λένε ψέματα» – «Η ευθύνη αυτής της επιθετικότητας βρίσκεται στους ώμους ενός μόνο ατόμου, του Βλαντιμίρ Πούτιν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή