Ρωσία: Βίντεο της FSB δείχνει τις κινήσεις της ύποπτης για τη δολοφονία Ντούγκινα

Ρωσία: Βίντεο της FSB δείχνει τις κινήσεις της ύποπτης για τη δολοφονία Ντούγκινα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βίντεο το οποίο δείχνει τις κινήσεις της φερόμενης δολοφόνου της Ντάρια Ντούγκινα έδωσε στη δημοσιότητα η FSB.

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες φέρονται να έχουν καταγράψει τις κινήσεις της Νατάλια Βοβκ, της γυναίκας που εμφανίζεται ως οργανώτρια και εκτελέστρια της Ρωσίδας, κόρης του θεωρητικού πίσω από την ιδεολογία του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) κατηγόρησε τις ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας ότι ευθύνονται για το φόνο της Ντάρια Ντούγκινα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Η Ντούγκινα, κόρη του Αλεξάντρ Ντούγκιν, σκοτώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, όταν εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη και ανατίναξε το ΙΧ Toyota Land Cruiser που οδηγούσε, ανακοίνωσαν ρώσοι ερευνητές.

Η Ουκρανία έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη.

Η FSB αναφέρει πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μια Ουκρανή γεννημένη το 1979, την οποία και κατονομάζει. Προσθέτει δε ότι η γυναίκα αυτή και η έφηβη κόρη της έφθασαν τον Ιούλιο στη Ρωσία και πέρασαν ένα μήνα για να προετοιμάσουν την επίθεση, νοικιάζοντας ένα διαμέρισμα στο ίδιο συγκρότημα και ερευνώντας τον τρόπο ζωής της Ντούγκινα.

Η συγκεκριμένη γυναίκα παρευρέθη το βράδυ του Σαββάτου σε εκδήλωση έξω από τη Μόσχα, στην οποία βρίσκονταν επίσης η Ντούγκινα και ο πατέρας της, πριν πραγματοποιήσει μια «ελεγχόμενη έκρηξη» στο αυτοκίνητο της Ντούγκινα και διαφύγει από τη Ρωσία στην Εσθονία, ανακοίνωσε η FSB.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή