Εκτός social media ο μισογύνης Αντριου Τέιτ

Εκτός social media ο μισογύνης Αντριου Τέιτ

O Aντριου Τέιτ, πρώην πρωταθλητής του kickboxing και αυτόκλητος γκουρού ανδρικών θεμάτων, επί χρόνια διέδιδε τις μισογυνικές θέσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν έχανε ευκαιρία να επαναλαμβάνει ότι «οι γυναίκες ανήκουν στον άνδρα τους» και οφείλουν «να κάνουν παιδιά, να μένουν στο σπίτι, να σιωπούν και να φτιάχνουν καφέ»

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Aντριου Τέιτ, πρώην πρωταθλητής του kickboxing και αυτόκλητος γκουρού ανδρικών θεμάτων, επί χρόνια διέδιδε τις μισογυνικές θέσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν έχανε ευκαιρία να επαναλαμβάνει ότι «οι γυναίκες ανήκουν στον άνδρα τους» και οφείλουν «να κάνουν παιδιά, να μένουν στο σπίτι, να σιωπούν και να φτιάχνουν καφέ». Ελεγε επίσης ότι ήθελε να εξουσιάζει τις γυναίκες με τις οποίες συνδεόταν, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορεί να έχεις την ευθύνη ενός σκύλου που δεν σε υπακούει», ενώ παραδεχόταν ότι θα ξυλοφόρτωνε όποια γυναίκα τον κατηγορούσε ότι την απατά. Υπερηφανευόταν ότι ήταν μισογύνης. Οι ακόλουθοί του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον χαρακτήριζαν «βασιλιά της ανδρικής τοξικότητας».

Το περιεχόμενο που ανέβαζε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απέκτησε μεγάλη απήχηση το καλοκαίρι που πέρασε, δημιουργώντας πλέον έντονη ανησυχία σχετικά με την επίδραση που είχε στους νεαρούς άνδρες και στα αγόρια.

Ο πρώην πρωταθλητής του kickboxing αποκλείστηκε από Facebook, TikTok και Instagram για υποκίνηση πράξεων βίας.

Πλέον ο Αντριου Τέιτ αποκλείστηκε από το Facebook, το TikTok και το Instagram για παραβίαση των κανόνων χρήσης, υποκίνηση πράξεων βίας και απειλές εναντίον ατόμων με βάση το φύλο τους.

Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και οργανώσεις θυμάτων σεξουαλικών επιθέσεων και ενδοοικογενειακής βίας είχαν ζητήσει τον αποκλεισμό του 35χρονου που γεννήθηκε στις ΗΠΑ, μεγάλωσε στη Βρετανία και κατοικεί στη Ρουμανία. Η βρετανική ομάδα Hope Not Hate (Ελπίδα Οχι Μίσος) δημιούργησε, εξάλλου, διαδικτυακή αίτηση για τον αποκλεισμό του, επισημαίνοντας ότι «ο βιτριολικός μισογυνισμός του μπορεί να επηρεάσει τους νεαρούς άνδρες» και ότι ο Τέιτ είναι επικίνδυνος. Η ομάδα μάλιστα ανέφερε ότι η οικία του στη Ρουμανία είχε ερευνηθεί στο πλαίσιο επιχείρησης για τη διακίνηση λευκής σαρκός. Ο ίδιος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή και δεν έγιναν συλλήψεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των ακολούθων της ακραίας ρητορικής του περιλαμβάνονται και κύκλοι της Ακροδεξιάς και οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας, όπως ο Πολ Τζόζεφ Ουάτσον, αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Infowars, στην οποία ο Τέιτ εμφανίστηκε επανειλημμένως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή