Πέππα το Γουρουνάκι: Εγκώμια αλλά και αντιδράσεις για το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι στην παιδική σειρά

Πέππα το Γουρουνάκι: Εγκώμια αλλά και αντιδράσεις για το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι στην παιδική σειρά

Η δημοφιλής παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων ενέταξε στους χαρακτήρες της για πρώτη φορά ένα ομόφυλο ζευγάρι.

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δημοφιλής παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων ενέταξε στους χαρακτήρες της για πρώτη φορά ένα ομόφυλο ζευγάρι.

Το επεισόδιo της δημοφιλούς σειράς κινουμένων σχεδίων «Πέππα το Γουρουνάκι» («Peppa Pig») που προβλήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία την περασμένη Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου, με τον τίτλο «Οικογένειες» («Families»), ήταν από μια άποψη διαφορετικό και ως εκ τούτου αξιοσημείωτο μέσα στη διαφορετικότητά του.

Μια από τις συμμαθήτριες της Πέππα, η Πένι η πολική αρκούδα (Penny Polar Bear) παρουσιάζεται στο συγκεκριμένο επεισόδιο να έχει δύο μαμάδες.

«Είμαι η Πένι, η πολική αρκούδα. Ζω με τη μαμά μου και με την άλλη μαμά μου. Η μια μαμά είναι γιατρός και η άλλη μαμά μαγειρεύει μακαρόνια», παρουσιάζεται να λέει η Πένι προτού κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τις δυο μαμάδες της για να φάνε.

«Είναι η πρώτη φορά στα 18 χρόνια ιστορίας της που η εκπομπή παρουσιάζει μια οικογένεια στην οποία οι γονείς είναι ΛΟΑΤΚΙ+», γράφει σε άρθρο του ο Guardian.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν η σειρά Peppa Pig είχε δεχθεί κριτική με την κατηγορία πως προωθεί κατά τρόπο αναχρονιστικό έμφυλα στερεότυπα.

Στο ίδιο πλαίσιο, είχε μάλιστα ξεκινήσει, από το 2019 και έπειτα, και μια εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών που ζητούσε από τους δημιουργούς της σειράς να εντάξουν στο καστ των ηρώων ένα ομόφυλο ζευγάρι με παιδί («Demand a same-sex parent family on Peppa Pig!»).

Τώρα που το ομόφυλο ζευγάρι παρουσιάστηκε, πολλοί επικροτούν. Παράλληλα ωστόσο, υπάρχουν και αντιδράσεις, κυρίως μέσω σχολίων στα social media.

Υπενθυμίζεται πως μόλις πριν από λίγους μήνες, 14 χώρες είχαν απαγορεύσει την προβολή της παιδικής ταινίας «Lightyear» επειδή σε μια από τις σκηνές της φιλιούνται δύο άτομα του ιδίου φύλου.  

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή