Πλέον, ο Άρτσι και η Λίλιμπετ είναι τυπικά Πρίγκιπας και Πριγκίπισσα

Πλέον, ο Άρτσι και η Λίλιμπετ είναι τυπικά Πρίγκιπας και Πριγκίπισσα

Μετά τον θάνατο της Ελισάβετ, η αλλαγή στη διαδοχή δίνει για την ώρα βασιλικούς τίτλους στα παιδιά του Χάρι και της Μέγκαν - ο Κάρολος ενδέχεται να προχωρήσει σε σχετική αλλαγή του πρωτόκολλου

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τον οδηγό εθνικού πένθους μέχρι τα γυρίσματα του «The Crown», ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ επέφερε αλλαγές. Κάτι ακόμα που άλλαξε είναι και το γεγονός ότι πλέον, ο γιός του Χάρι και της Μέγκαν, Άρτσι και η κόρη τους, Λίλιμπετ, έχουν τυπικά τους βασιλικούς τους τίτλους: είναι ο Πρίγκιπας Άρτσι και η Πριγκίπισσα Λίλιμπετ.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, όπως αυτό θεμελιώθηκε από τον Βασιλιά Γεώργιο τον Ε’ το 1917, τα παιδιά και τα εγγόνια ενός μονάρχη έχουν το αυτόματο δικαίωμα του τίτλου του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας. 

Όταν γεννήθηκε ο Άρτσι, πάντως, ήταν δισέγγονος της Βασίλισσας και δεδομένου ότι δεν ήταν ο πρωτότοκος γιος μελλοντικού μονάρχη, δεν έπαιρνε αυτόματα τον τίτλο του Πρίγκιπα. 

Η Μέγκαν Μαρκλ είχε υποστηρίξει στο παρελθόν πως ο γιος της δεν είχε λάβει τον τίτλο λόγω του χρώματός του. 

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ είχαν πει σε περσινή τους συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ πως ευελπιστούσαν πως όταν ο Κάρολος καθίσει στον θρόνο, τότε ο Άρτσι θα γινόταν Πρίγκιπας, όμως, είχαν ακούσει πως το πρωτόκολλο ενδέχεται να αλλάξει, λόγω της επιθυμίας του νέου Βασιλιά για μια πιο περιορισμένη σε μέγεθος μοναρχία. 

Μέχρι και αν, πάντως, το παραπάνω ενδεχόμενο γίνει πραγματικότητα, τόσο ο Άρτσι, όσο και η Λίλιμπετ έχουν τυπικά τους τίτλους του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας, αντίστοιχα.

Με πληροφορίες από τον Guardian και την Telegraph.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή