Ουκρανία: Σειρήνες αεροπορικού βομβαρδισμού ηχούν ξανά στο Κίεβο

Ουκρανία: Σειρήνες αεροπορικού βομβαρδισμού ηχούν ξανά στο Κίεβο

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί έχουν καταγραφεί πολλαπλές επιθέσεις στο κέντρο του Κιέβου αλλά και πολλές άλλες πόλεις της Ουκρανίας

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρήνες προειδοποίησης αεροπορικού βομβαρδισμού ξανάρχισαν να ηχούν στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί έχουν καταγραφεί πολλαπλές επιθέσεις στο κέντρο του Κιέβου αλλά και πολλές άλλες πόλεις της Ουκρανίας, προκαλώντας πολλούς θανάτους και τραυματισμούς, σε μια «προσπάθεια αφανισμού» της χώρας όπως τη χαρακτήρισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Χωρίς ρεύμα και νερό πολλές περιοχές

Επιπλέον, διάφορες περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα ή νερό και αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσικά πυραυλικά πλήγματα σε περισσότερες από 12 ουκρανικές πόλεις σήμερα το πρωί.

Ειδικότερα, οι κυβερνήτες των επαρχιών του Χαρκόβου και του Σούμι, στο βορειοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, του Ζιτομίρ, στο βορειοδυτικό, και του Χμελνίτσκιι, στο δυτικό, ανέφεραν όλοι «διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος» στα δίκτυα κοινής ωφελείας, μετά τα ρωσικά «πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές».

Ο Πούτιν απειλεί με «σκληρή απάντηση»

Σημειώνεται επίσης ότι, σε δηλώσεις του τη Δευτέρα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν «σκληρή απάντηση» της Ρωσίας στον απόηχο της έκρηξης στη γέφυρα της Κριμαίας το Σάββατο, την οποία χαρακτήρισε εκ νέου «τρομοκρατική ενέργεια» από την πλευρά της Ουκρανίας.

«Είναι προφανές πως οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας διέταξαν, οργάνωσαν και διενήργησαν την τρομοκρατική επίθεση που είχε στόχο να καταστρέψει κρίσιμες πολιτικές υποδομές», δήλωσε ο Πούτιν.

«Με τις ενέργειές του, το καθεστώς του Κιέβου έβαλε τον εαυτό του στο ίδιο επίπεδο με τις πιο απεχθείς διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις. Είναι απλώς αδύνατον να αφήσουμε τέτοιου είδους εγκλήματα αναπάντητα», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, κατά την έναρξη της συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Με πληροφορίες από Reuters, Anadolu

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT