ΥΠΕΞ: Χαιρετίζει ως «παράδειγμα» τη συμφωνία Ισραήλ – Λιβάνου για τις θαλάσσιες ζώνες

ΥΠΕΞ: Χαιρετίζει ως «παράδειγμα» τη συμφωνία Ισραήλ – Λιβάνου για τις θαλάσσιες ζώνες

Η συμφωνία αυτή θα συμβάλλει στην ειρήνη και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Αποτελεί παράδειγμα το οποίο οφείλουν να ακολουθήσουν όλες οι χώρες της περιοχής, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Eλλάδα χαιρετίζει την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών τους, μέσω και των διαμεσολαβητικών προσπαθειών των ΗΠΑ και ιδιαίτερα του Αμερικανού Ανώτατου Συμβούλου για την Ενεργειακή Ασφάλεια Άμος Χόχσταϊν, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.  

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η συμφωνία αυτή θα συμβάλλει στην ειρήνη και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και ως εκ τούτου αποτελεί παράδειγμα το οποίο οφείλουν να ακολουθήσουν όλες οι χώρες της περιοχής. 

Η συμφωνία Ισραήλ – Λιβάνου για τις θαλάσσιες ζώνες καταδεικνύει ότι η διευθέτηση διαφορών μεταξύ χωρών όσον αφορά την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών είναι δυνατή μόνον μέσω του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει συνάψει ήδη δύο συμφωνίες για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, με Ιταλία και Αίγυπτο και έχει συμφωνήσει με την Αλβανία για την παραπομπή του ζητήματος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή