Ζελένσκι για πυραύλους στην Πολωνία: Ο τρόμος δεν περιορίζεται στα εθνικά μας σύνορα

Ζελένσκι για πυραύλους στην Πολωνία: Ο τρόμος δεν περιορίζεται στα εθνικά μας σύνορα

«Ο τρόμος δεν περιορίζεται στα εθνικά μας σύνορα. Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν την Πολωνία. Πύραυλοι σε έδαφος του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για ρωσική πυραυλική επίθεση στη συλλογική ασφάλεια! Αυτή είναι μια πολύ σημαντική κλιμάκωση. Πρέπει να δράσουμε»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον πλέον έντονο τρόπο καταδίκασε το πυραυλικό πλήγμα σε πολωνικό έδαφος ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Τόνισε ότι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν την Πολωνία, μια χώρα του ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια «σημαντική κλιμάκωση» της σύγκρουσης.

«Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν την Πολωνία», είπε ο Ζελένσκι, στη νυχτερινή του ομιλία προς τον ουκρανικό λαό.

«Όσο περισσότερο η Ρωσία αισθάνεται ατιμωρησία, τόσο περισσότερες απειλές θα υπάρχουν για όποιον βρίσκεται κοντά στους ρωσικούς πυραύλους. Να εκτοξεύονται πυραύλους στο έδαφος του ΝΑΤΟ! Αυτή είναι μια ρωσική πυραυλική επίθεση στη συλλογική ασφάλεια! Αυτή είναι μια πολύ σημαντική κλιμάκωση. Πρέπει να δράσουμε», είπε ο Ζελένσκι.

«Θέλω να πω σε όλους τους Πολωνούς αδελφούς και αδελφές μας: Η Ουκρανία θα σας υποστηρίζει πάντα! Ο τρόμος δεν θα πτοήσει τους ελεύθερους ανθρώπους! Η νίκη είναι δυνατή όταν δεν υπάρχει φόβος! Η Ρωσία τρομοκρατεί εμάς και όλους όσους μπορεί να φτάσει», πρόσθεσε.


⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή