Ουκρανία: Χαιρετίζει την πρόταση σύστασης ειδικού δικαστηρίου για τα εγκλήματα της Ρωσίας

Ουκρανία: Χαιρετίζει την πρόταση σύστασης ειδικού δικαστηρίου για τα εγκλήματα της Ρωσίας

Η ουκρανική προεδρία χαιρέτισε σήμερα την πρόταση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη σύσταση ειδικού δικαστηρίου που θα εκδικάσει τα εγκλήματα της Ρωσίας.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ουκρανική προεδρία χαιρέτισε σήμερα την πρόταση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη σύσταση ειδικού δικαστηρίου που θα εκδικάσει τα εγκλήματα της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Είναι ακριβώς αυτό που προτείνουμε εδώ και καιρό», έγραψε στο Telegram ο επικεφαλής των ουκρανικών προεδρικών υπηρεσιών Αντριι Γέρμακ, μετά τη σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία προωθεί τώρα τη σύσταση ενός τέτοιου ειδικού δικαστηρίου καθώς και τη δημιουργία μηχανισμών που θα ανοίξουν τον δρόμο ώστε τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν «παγώσει» στο πλαίσιο των κυρώσεων να χρησιμοποιηθούν για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρότεινε, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, τη σύσταση από τα Ηνωμένα Εθνη ειδικού δικαστηρίου που θα ερευνήσει και θα εκδικάσει εγκλήματα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Οι Ευρωπαίοι επιδιώκουν επίσης να συζητήσουν με τους εταίρους τους, κυρίως στην Ομάδα των 7, την πρόθεσή τους να αναγκάσουν την Μόσχα να πληρώσει για τις υλικές καταστροφές στην Ουκρανία.

«Με τους εταίρους μας, θα φροντίσουμε η Ρωσία να πληρώσει για τις καταστροφές που έχει προκαλέσει, χρησιμοποιώντας τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία των ολιγαρχών και της κεντρικής τράπεζας», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή