Ελβετία: Σχέδια για «χειρόφρενο» στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα λόγω ενεργειακής κρίσης

Ελβετία: Σχέδια για «χειρόφρενο» στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα λόγω ενεργειακής κρίσης

Ένα σχέδιο με «άρωμα» lockdown παρουσίασε η κυβέρνηση της Ελβετίας για τον χειμώνα.

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τις μη απαραίτητες μετακινήσεις με ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυτό τον χειμώνα εξετάζει η Ελβετία.

Η κυβέρνηση της χώρας προώθησε ένα έκτακτο σχέδιο με «άρωμα»… lockdown για να αντιμετωπίσει πιθανές διακοπές ρεύματος.

Κλιμακωτά μέτρα

Συγκεκριμένα, στο χαμηλότερο επίπεδο συναγερμού προβλέπεται η θέρμανση στα κτίρια να μην ξεπερνάει τους 20 βαθμούς Κελσίου και η σύσταση τα πλυντήρια να λειτουργούν μέχρι τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στο επόμενο επίπεδο, η θέρμανση στα κτίρια πέφτει στους 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ ζητείται να πέσει η ποιότητα των βίντεο σε υπηρεσίες streaming (όπως το Netflix) από HD σε κανονική.

Αν τα πράγματα χειροτερέψουν, τότε τα καταστήματα θα πρέπει να κλείνουν δύο ώρες αργότερα και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πρέπει να περιοριστούν μόνο στις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις. Προβλέπεται ακόμη το τέλος του ζεστού νερού σε δημόσιες τουαλέτες.

Σε επόμενο στάδιο, θα απενεργοποιηθούν οι κυλιόμενες σκάλες και θα πέσει σκοτάδι στον εξωτερικό χριστουγεννιάτικο φωτισμό.

Θα απαγορεύεται, επίσης, το mining κρυπτονομισμάτων, ενώ θα κλείσουν οι πισίνες και θα μειωθεί ο φωτισμός σε γήπεδα και στάδια.

Τέλος, ανάμεσα στα πιο αυστηρά μέτρα για την αποτροπή μπλακάουτ είναι η απαγόρευση αθλητικών αγώνων, συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων. Επισημαίνεται, βέβαια, ότι αυτό αποτελεί «το χειρότερο σενάριο»

Η Ελβετία προετοιμάζεται για έναν δύσκολο χειμώνα λόγω της εξάρτησής της από την εισαγωγή ενεργειακών προϊόντων. 

Η υδροηλεκτρική ενέργεια αποτελεί περίπου το 60% της παροχής ενέργειας της χώρας. Ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα, καθώς τους πιο κρύους μήνες που το νερό παγώνει, η Ελβετία δεν μπορεί να παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια και αναγκάζεται να προχωρήσεις σε εισαγωγές.

Με πληροφορίες από Telegraph

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή