«Τα Φιλαράκια»: Γιατί η σειρά ήταν μια οδυνηρή εμπειρία για τον Μάθιου Πέρι

«Τα Φιλαράκια»: Γιατί η σειρά ήταν μια οδυνηρή εμπειρία για τον Μάθιου Πέρι

«Δεν παρακολουθούσα τη σειρά και δεν το έχω κάνει ποτέ επειδή θυμόμουν σε τι κατάσταση βρισκόμουν σεζόν τη σεζόν»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 20 χρόνια μετά το φινάλε της δημοφιλούς αμερικανικής σειράς καταστάσεων (sitcom) «Τα Φιλαράκια» («Friends»), ο Μάθιου Πέρι δηλώνει ότι δεν αντέχει να βλέπει τον εαυτό του ως Τσάντλερ Μπινγκ – και αυτό δεν σχετίζεται με την επιτυχημένη τηλεοπτική κωμωδία. 

Για τον Πέρι, η -βραβευμένη με Emmy- sitcom του υπενθυμίζει τη μάχη του με τον εθισμό και το αλκοόλ, όπως είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του με τον Τομ Πάουερ στο δίκτυο CBC. 

«Δεν παρακολουθούσα τη σειρά και δεν το έχω κάνει ποτέ επειδή θυμόμουν σε τι κατάσταση βρισκόμουν σεζόν τη σεζόν». Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε παραπάνω από ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του πρώτου του βιβλίου με τίτλο «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing». Εκεί, γράφει για τον Τσάντλερ Μπινγκ, τη ρομαντική του σχέση με την Τζούλια Ρόμπερτς και άλλα πολλά. 

Μεταξύ άλλων, τα απομνημονεύματά του, περιγράφουν την εμπειρία του ηθοποιού με τη νηφαλιότητα. Το αλκοόλ, ωστόσο, δεν ήταν το μόνο πρόβλημα που ο Πέρι αντιμετώπιζε στη διάρκεια γυρισμάτων της σειράς που ξεκίνησε το 1994 και προβλήθηκε για 10 χρόνια. 

«Έπαιρνα 55 οπιούχα αναλγητικά (Vicodin) την ημέρα, ζύγιζα περίπου 60 κιλά, στη σειρά με παρακολουθούσαν 30 εκατομμύρια άνθρωποι και γι’αυτό το λόγο δεν μπορώ να δω ούτε ένα επεισόδιο – επειδή ήμουν ανησυχητικά αδύνατος και ταλαιπωρούμουν». 

Για να ξεπεράσει τον εθισμό του και τα προβλήματα ψυχικής υγείας, ο Πέρι εντάχθηκε σε διαφορετικά προγράμματα απεξάρτισης. Το 1997, στο κέντρο Hazelden Betty Ford στη Μινεσότα, έμαθε μια σημαντική πληροφορία που θα τον βοηθούσε στην ανάρρωση. Κάποιος, του υπενθύμισε ότι ο εθισμός δεν ήταν δικό του πρόβλημα. «Δεν ήταν στη θέλησή μου να “καταστραφώ” αλλά στο ότι έχω αυτή την ασθένεια και πρέπει να βοηθηθώ», είπε ο ηθοποιός.

Με πληροφορίες από τους Los Angeles Times 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή