Ισραήλ: Ο Νετανιάχου «παραμένει δεσμευμένος» στο status quo του Αλ Άκσα

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου «παραμένει δεσμευμένος» στο status quo του Αλ Άκσα

Αξιωματούχος του γραφείου του Νετανιάχου τόνισε ότι υπουργοί είχαν επισκεφθεί το συγκρότημα στο παρελθόν, τηρώντας το status quo

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είναι δεσμευμένος στην «αυστηρή διατήρηση του status quo» στο τέμενος Αλ Άκσα, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του γραφείου του, στον απόηχο της επίσκεψης στην Πλατεία Τεμενών του ακροδεξιού υπουργού της κυβέρνησης του, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, που προκάλεσε την καταδίκη του αραβικού κόσμου.

Ο αξιωματούχος τόνισε ότι υπουργοί είχαν επισκεφθεί το συγκρότημα στο παρελθόν, τηρώντας το status quo, το οποίο επιτρέπει σε μουσουλμάνους να προσκυνούν στον ιερό χώρο και σε άτομα άλλων θρησκειών μόνο να τον επισκέπτονται.

«Το Όρος του Ναού είναι ανοιχτό για όλους», είπε από την πλευρά του ο Μπεν Γκβιρ στο Twitter, χρησιμοποιώντας το εβραϊκό όνομα για το θρησκευτικό τοπόσημο.

Ο ίδιος εμφανίζεται σε βίντεο να κάνει βόλτα πέριξ του συγκροτήματος, περικυκλωμένος από μια ισχυρή δύναμη ασφαλείας και πλαισιωμένος από έναν συνάδελφό του ορθόδοξο Εβραίο.

«Πυρά» από τουρκικό ΥΠΕΞ κατά Ισραήλ

Σημειώνεται ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αποκήρυξε σήμερα ως «προκλητικές κατά του τεμένους Αλ Άκσα στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ» τις ενέργειες του Μπεν Γκβιρ.

«Ανησυχούμε και καταδικάζουμε την προκλητική ενέργεια του Ισραηλινού υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ κατά του τεμένους Αλ Άκσα που έγινε υπό την προστασία της ισραηλινής αστυνομίας», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Η Άγκυρα καλεί το Ισραήλ «να ενεργήσει υπεύθυνα για να αποτρέψει τέτοιες προκλήσεις που παραβιάζουν το καθεστώς και την ιερότητα των θρησκευτικών χώρων στην Ιερουσαλήμ και θα προκαλούσαν κλιμάκωση στην περιοχή», προσθέτει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Με πληροφορίες από Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT