Ζελένσκι: Να είμαστε «σε ετοιμότητα» στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Ζελένσκι: Να είμαστε «σε ετοιμότητα» στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε το Λβιβ, όπου πραγματοποίησε συνομιλίες για την προστασία των συνόρων καθώς και για την κατάσταση ασφαλείας στη βορειοδυτική Ουκρανία

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουκρανία πρέπει να είναι «σε ετοιμότητα» στα σύνορα με τη Λευκορωσία, τόνισε σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παρ’ όλο που το Κίεβο βλέπει μόνο «έντονες δηλώσεις» από τη μεριά του συμμάχου της Ρωσίας.

Ο Ζελένσκι ανέφερε τα παραπάνω μετά από επίσκεψή του στην περιοχή του Λβιβ, όπου πραγματοποίησε συνομιλίες σχετικά με την προστασία των συνόρων καθώς και για την κατάσταση ασφαλείας σε όλη τη βορειοδυτική Ουκρανία.

Το Κίεβο έχει προειδοποιήσει ότι η Ρωσία ίσως προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τη Λευκορωσία για να πραγματοποιήσει μια νέα εισβολή μέσω ξηράς από τον βορρά. Ο Ζελένσκι δεν έκανε κάποια αναφορά στις προειδοποιήσεις αυτές, σε σχόλιά του στην εφαρμογή Telegram αφού συμμετείχε σε αυτό που περιέγραψε ως μια συνάντηση για τον συντονισμό στα ζητήματα ασφαλείας που αφορούν την περιοχή του Λβιβ.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι πέρα από έντονες δηλώσεις, δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο εκεί, αλλά όπως και να’ χει πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα τόσο στα σύνορα όσο και στις περιοχές [κοντά σε αυτά]», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Το γραφείο του Ζελένσκι δημοσίευσε πλάνα του ίδιου στη συνάντηση που έγινε στο Λβιβ, και ανέφερε ότι ο πρόεδρος συμμετείχε επίσης σε τελετή που έγινε στη μνήμη όλων των Ουκρανών στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί από την αρχή της εισβολής.

Τέλος, ο Ζελένσκι δεν αναφέρθηκε στις μάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ανατολική Ουκρανία, όπου ο στρατός αρνείται ότι έχασε τον έλεγχο της πόλης του Σολεντάρ σε μια σφοδρή μάχη.

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή