Ουκρανία: Παραιτήθηκε σύμβουλος του Ζελένσκι μετά από δηλώσεις για την επίθεση στο Ντνίπρο

Ουκρανία: Παραιτήθηκε σύμβουλος του Ζελένσκι μετά από δηλώσεις για την επίθεση στο Ντνίπρο

Ο Αρεστόβιτς ανακοίνωσε την παραίτησή του μέσω Facebook αφού ζήτησε δημοσίως συγνώμη και πήρε πίσω τις δηλώσεις που είχε κάνει σε ανάρτησή του στο Telegram

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Ολέξι Αρεστόβις υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε επειδή υπονόησε ότι καταρρίφθηκε από την Ουκρανία ο ρωσικός πύραυλος που έπληξε πολυκατοικία στη Ντνίπρο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 41 άνθρωποι.

Ο Αρεστόβιτς ανακοίνωσε την παραίτησή του μέσω Facebook αφού ζήτησε δημοσίως συγνώμη και πήρε πίσω τις δηλώσεις που είχε κάνει σε ανάρτησή του στο Telegram.

«Ζητώ ειλικρινά συγνώμη από τα θύματα και τους συγγενείς τους, τους κατοίκους της Ντνίπρο και όλους όσοι πληγώθηκαν βαθιά από τη βιαστική, λανθασμένη εκδοχή μου της αιτίας για το ρωσικό πυραυλικό πλήγμα εναντίον της πολυκατοικίας», τόνισε.

Σημειώνεται ότι η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία έχει εξηγήσει ότι η πολυκατοικία στην Ντνίπρο επλήγη από ρωσικό πύραυλο Kh-22, τον οποίο το Κίεβο δεν έχει τις δυνατότητες να καταρρίψει.

Στους 44 οι νεκροί στο Ντνίπρο

Οι αρχές στην Ουκρανία ανακοίνωσαν σήμερα ότι 22 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στα ερείπια της πολυκατοικίας στο Ντνίπρο, όπου έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 44 άνθρωποι.

Η ουκρανική προεδρία επεσήμανε ότι σήμερα το πρωί εντοπίστηκε στα ερείπια το πτώμα ενός αγοριού.

Σε αυτό το στάδιο «39 άνθρωποι έχουν διασωθεί (ανάμεσά τους 6 παιδιά), 44 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους 4 παιδιά, και 79 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί (εκ των οποίων 16 παιδιά)», ανέφεραν οι Ουκρανοί διασώστες σήμερα στον πιο πρόσφατο απολογισμό τους.

Ο δήμαρχος της Ντνίπρο, ο Μπόρις Φιλάτοφ, επιβεβαίωσε τον απολογισμό σε ανάρτησή του στο Facebook, όπου έγραψε: «Είμαι εδώ. Ήδη 44 νεκροί».

Το πλήγμα αυτό είναι ένα από τα πιο θανατηφόρα για τους Ουκρανούς αμάχους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2021.

Ο απολογισμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, καθώς οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν ανθρώπους κάτω από τα ερείπια. «22 άνθρωποι αναζητούνται», ανέφεραν σήμερα το πρωί στο Telegram.

Το Σάββατο ρωσικός πύραυλος έπληξε συγκρότημα κατοικιών στην Ντνίπρο, καταστρέφοντας «περισσότερα από 200 διαμερίσματα», σύμφωνα με τον Κίριλο Τιμοσένκο, σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή