Ισραήλ: Σε κλοιό αντικυβερνητικών διαδηλώσεων η χώρα

Ισραήλ: Σε κλοιό αντικυβερνητικών διαδηλώσεων η χώρα

Διαδηλώσεις και απεργίες κάνουν πιο δύσκολο πολιτικά τον βίο της νέας κυβέρνησης συνασπισμού υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατοντάδες χιλιάδες Ισραηλινοί βγήκαν το περασμένο Σάββατο στους δρόμους πολλών πόλεων, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση συνασπισμού του Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφορικά με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Μόνο στο Τελ Αβίβ οι διαδηλωτές εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τους 100.000 το περασμένο Σάββατο, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα και σε άλλες πόλεις: στην Ιερουσαλήμ, στη Χάιφα κ.ά.

Οι διαδηλωτές έχουν, πλέον, ανανεώσει το ραντεβού τους για το επόμενο Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, ενώ μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε αναμένονται (στις 24 Ιανουαρίου συγκεκριμένα) και απεργίες στις οποίες πρόκειται μάλιστα να συμμετάσχουν και πολλοί από τους εργαζόμενους σε ιδιωτικές εταιρείες τεχνολογίας της χώρας.

Σημειώνεται ότι προ ημερών πραγματοποίησαν απεργίες και οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας, αλλά για άλλους λόγους: με αίτημα την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου αισθάνεται ότι το δικαστικό σώμα είναι προκατειλημμένο απέναντί της και ότι παρεμβαίνει στην ικανότητά της να κυβερνά, σημειώνει σε ανάλυσή του ο ιστοχώρος Gzero. Σε αυτό το πλαίσιο, η νέα κυβέρνηση Νετανιάχου παρουσίασε σχέδιο μεταρρυθμίσεων της δικαστικής εξουσίας και του Ανώτατου Δικαστηρίου. Σύμφωνα με την ισραηλινή αντιπολίτευση ωστόσο, το επίμαχο σχέδιο στόχο έχει να περιορίσει τις εξουσίες και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Με πληροφορίες από Gzero

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή