Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Και η Λετονία απειλεί με μποϊκοτάζ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Και η Λετονία απειλεί με μποϊκοτάζ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Λετονίας, Ζορς Τικμερς, δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες αν λάβουν μέρος και οι αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

«Η θέση της Λετονίας είναι ότι αν αυτοί οι αγώνες γίνονταν τώρα και αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία συμμετείχαν σε αυτούς, νομίζω ότι η ομάδα μας δεν θα πήγαινε σε αυτούς τους αγώνες», δήλωσε ο Τικμερς, σύμφωνα με το τοπικό μέσο Delfi.

«Ελπίζουμε ότι ο πόλεμος θα τελειώσει, η Ουκρανία θα νικήσει και (τότε) θα υπάρξει μια εντελώς νέα κατάσταση και νέοι κανονισμοί των αγώνων. Σε αυτή την περίπτωση οι Λετονοί αθλητές θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες», επισήμανε.

Σημειώνεται πως η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανέφερε στις 25 Ιανουαρίου ότι σκοπεύει να επιτρέψει στους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 έχοντας ουδέτερη σημαία, παρά την έκκληση του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι να τους αποκλείσει εντελώς.

Αντιδρώντας στη δήλωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ο υπουργός Αθλητισμού της Ουκρανίας Vadym Gutzeit δήλωσε ότι και η Ουκρανία ενδεχομένως να μποϊκοτάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες εάν το συγκεκριμένο σχέδιο προχωρήσει. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT