ΗΠΑ: Ερευνα για απόρρητα έγγραφα σε σπίτι του Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ

ΗΠΑ: Ερευνα για απόρρητα έγγραφα σε σπίτι του Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ

Ερευνα του FBI βρίσκεται σε εξέλιξη σε εξοχική κατοικία του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στο Ντέλαγουερ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερευνα του FBI βρίσκεται σε εξέλιξη σε εξοχική κατοικία του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στο Ντέλαγουερ, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο δικηγόρος του Μπάιντεν επιβεβαίωσε ότι η ομοσπονδιακή αστυνομία ανέλαβε να ερευνήσει το παραθαλάσσιο σπίτι του προέδρου των ΗΠΑ στο Ρίχομποθ και τόνισε ότι ο πρόεδρος «συνεργάζεται πλήρως».

«Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μπομπ Μπάουερ, διευκρινίζοντας ότι θα δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες αφού ολοκληρωθεί η «προγραμματισμένη», όπως την χαρακτήρισε, έρευνα.

Το FBI έχει ήδη ερευνήσει άλλο ένα σπίτι του Μπάιντεν, στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, αναζητώντας απόρρητα έγγραφα που «ξεχάστηκαν» από την εποχή που ήταν γερουσιαστής και, μετέπειτα, αντιπρόεδρος του Μπάρακ Ομπάμα.

Απόρρητα αρχεία σε σπίτια πολιτικών

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο τέως πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζουν ποινικές έρευνες για διαβαθμισμένα έγγραφα που έχουν εντοπιστεί σε ιδιοκτησίες τους. Ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, έγινε την περασμένη εβδομάδα ο τελευταίος σειράς πολιτικών στις κατοικίες των οποίων εντοπίστηκαν απόρρητα έγγραφα.

Ο Πενς και ο Μπάιντεν ενημέρωσαν αμέσως τις Αρχές για τα ευρήματα. Αντιθέτως, το FBI είχε πραγματοποιήσει έφοδο στην έπαυλη του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο, όπου εντόπισε διαβαθμισμένο υλικό, με τις ομοσπονδιακές αρχές να κατηγορούν την ομάδα Τραμπ για απόπειρα παρακώλυσης του έργου τους.

Με πληροφορίες από REUTERS, NYT, AFP

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή