Αμερικανός στρατηγός για… εξωγήινα μπαλόνια: Δεν αποκλείω τίποτα

Αμερικανός στρατηγός για… εξωγήινα μπαλόνια: Δεν αποκλείω τίποτα

Η ακριβής φύση των αντικειμένων, από πού προέρχονται και για ποιον σκοπό προορίζονταν δεν θα επιβεβαιωθεί έως ότου οι αμερικανικές και καναδικές αρχές εξετάσουν διεξοδικά τα συντρίμμια

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούσαν να προσδιορίσουν ποια ήταν τα τρία άγνωστα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν τις τελευταίες ημέρες από τους ουρανούς των ΗΠΑ και του Καναδά.

Εντύπωση, όμως, προκάλεσε η απάντηση που έδωσε ο στρατηγός Γκλεν ΒανΧερκ, διοικητής της Βόρειας Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας. Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την Κυριακή, εάν είχε αποκλείσει την εξωγήινη προέλευση, είπε: «Δεν έχω αποκλείσει τίποτα προς το παρόν».

Ωστόσο, αξιωματούχοι της εθνικής ασφάλειας απέρριψαν κάθε σκέψη ότι αυτό που κατέρριψε η Πολεμική Αεροπορία αντιπροσώπευε οποιοδήποτε είδος εξωγήινων επισκεπτών. Κανείς, είπε ανώτερος αξιωματούχος, δεν πιστεύει ότι αυτά τα πράγματα είναι οτιδήποτε άλλο πέρα από συσκευές που έχουν κατασκευαστεί εδώ, στη Γη.

Ο Λούις Ελιζόντο, αξιωματικός της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών που διηύθυνε το πρόγραμμα UFO του Πενταγώνου μέχρι το 2017, υπερθεμάτισε. Ωστόσο, είπε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν πρέπει να βρει έναν τρόπο να επαγρυπνά για το τι συμβαίνει στους ουρανούς πάνω από την Αμερική και να μην «κυνηγάμε την ουρά μας» κάθε φορά που εμφανίζεται κάτι άγνωστο – κι αυτό είναι ένα δύσκολο έργο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν, πάντως, ότι εξετάζουν τα βίντεο από άλλους αισθητήρες που συνέλεξαν οι Αμερικανοί πιλότοι που παρατήρησαν τα αντικείμενα πριν από την καταστροφή τους. Ωστόσο, η ακριβής φύση των αντικειμένων, από πού προέρχονται και για ποιον σκοπό προορίζονταν δεν θα επιβεβαιωθεί έως ότου το FBI και η Βασιλική Καναδική Εφιππη Αστυνομία εξετάσουν διεξοδικά τα συντρίμμια.

Με πληροφορίες από New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή