Φινλανδία: «Θα ήταν καλύτερο» να μπούμε στο ΝΑΤΟ μαζί με τη Σουηδία

Φινλανδία: «Θα ήταν καλύτερο» να μπούμε στο ΝΑΤΟ μαζί με τη Σουηδία

«Είναι καλύτερο για τη Φινλανδία, για τη Σουηδία αλλά και για το ΝΑΤΟ να γίνουμε και οι δύο μέλη το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Φινλανδός υπ. Άμυνας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα ήταν καλύτερο για όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ εάν η Σουηδία και η Φινλανδία ενταχθούν μαζί στη συμμαχία, και όχι ξεχωριστά, δήλωσε σήμερα ο Φινλανδός υπουργός Άμυνας Μίκο Σάβολα.

«Είναι καλύτερο για τη Φινλανδία, για τη Σουηδία αλλά και για το ΝΑΤΟ να γίνουμε και οι δύο μέλη το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Σάβολα πριν από συνάντηση στις Βρυξέλλες με συνεργάτες του από το ΝΑΤΟ και τη Σουηδία.

«Είναι καλύτερο για τον σχεδιασμό, συνεργαζόμαστε πολύ στενά με τη Σουηδία, η οποία είναι και ο πιο κοντινός μας εταίρος», τόνισε.

Τα αιτήματα των δύο χωρών για ένταξη στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να επικυρωθούν από όλα τα μέλη της Συμμαχίας, αλλά μέχρι στιγμής η Τουρκία και η Ουγγαρία αρνούνται να δώσουν το πράσινο φως.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε να εννοηθεί τον περασμένο μήνα ότι η Τουρκία ίσως συμφωνήσει στην ένταξη της Φινλανδίας πριν από τη Σουηδία, εν μέσω εντάσεων στις σχέσεις Άγκυρας – Στοκχόλμης.

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή