Κρεμλίνο: Στο ναδίρ οι σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ

Κρεμλίνο: Στο ναδίρ οι σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ

Δεν επιβεβαιώνεται κάποια πρωτοβουλία για συνάντηση Βλαντιμίρ Πούτιν με Ντόναλντ Τραμπ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο χαμηλότερο σημείο τους βρίσκονται οι σχέσεις της Μόσχας με την Ουάσιγκτον, επισήμανε την Τρίτη ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κατά την τακτική ενημέρωση του Τύπου.

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν επαφές ανώτατου επιπέδου μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, απομένουν μόνο τεχνικοί δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.

«Γνωρίζετε ότι γενικά δεν υπάρχουν επαφές με την Ουάσιγκτον στο υψηλότερο επίπεδο τώρα. Υπάρχουν περισσότεροι τεχνικοί δίαυλοι επικοινωνίας. Ως εκ τούτου, οι σχέσεις, φυσικά, βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο τους», είπε.

Ο Ντ. Πεσκόφ πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε ουσιαστική συζήτηση για το ενδεχόμενο συνάντησης μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και δεν υπήρξαν πρωτοβουλίες για τη διοργάνωση μιας τέτοιας συνάντησης πριν από τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νωρίτερα, ο Ντ. Τραμπ είχε δηλώσει στο Fox News ότι το ποσό της βοήθειας προς την Ουκρανία, εάν ο ίδιος κερδίσει τις προεδρικές εκλογές το 2024, θα «εξαρτηθεί ουσιαστικά» από το αποτέλεσμα συνάντησης με τον Βλ. Πούτιν.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική συζήτηση για αυτό, δεν έχουν υπάρξει πρωτοβουλίες για αυτό το θέμα», είπε ο κ. Πεσκόφ, απαντώντας στο ερώτημα εάν η Μόσχα ενδιαφέρεται γι’ αυτή τη συνάντηση και εάν το Κρεμλίνο επιτρέπει να γίνει ακόμη και πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, που θα λάβουν χώρα σε 20 μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι σε μια αποστροφή προεκλογικής του ομιλίας ο Ντ. Τραμπ υποσχέθηκε τη Δευτέρα να αποτρέψει τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο…

Ο κ. Πεσκόφ επανέλαβε ακόμη ότι δεν μπορεί να υπάρξει σχέδιο ειρήνευσης για την Ουκρανία που δεν θα λαμβάνει υπόψιν του τις «νέες συνθήκες και πραγματικότητες». Σημείωσε για μια ακόμη φορά ότι η μόνη λύση που μπορεί να δοθεί προς το παρόν είναι με στρατιωτικό τρόπο.

Πηγή: TASS, CNN, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή