Μεντβέντεφ: «Να ρίξουμε υπερηχητικό πύραυλο στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο»

Μεντβέντεφ: «Να ρίξουμε υπερηχητικό πύραυλο στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο»

Απείλησε όσους βρίσκονται στο δικαστήριο στη Χάγη ότι πρέπει να κοιτούν τον ουρανό

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ πρότεινε να… βομβαρδιστεί το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης με υπερηχητικό πύραυλο που θα εκτοξευτεί από ρωσικό πλοίο στον λογαριασμό του στο Telegram τη Δευτέρα.

Η πρόταση έρχεται ως απάντηση στο ΔΠΔ, που εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για εγκλήματα πολέμου που διέπραξε η Ρωσία κατά την εισβολή της στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.

Ο Μεντβέντεφ έγραψε ένα μακροσκελές μήνυμα επικρίνοντας το ένταλμα και είπε ότι «το κύριο ελάττωμα του συστήματος διεθνούς δημοσίου δικαίου είναι η αναποτελεσματικότητά του».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν προαναγγέλλει την κατάρρευση του διεθνούς δικαίου, αποκαλώντας το «ένα ζοφερό λυκόφως ολόκληρου του συστήματος διεθνών σχέσεων».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο του ρωσικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, μια χώρα μπορεί να κριθεί διεθνώς μόνο υπό την προϋπόθεση ότι είναι τόσο αποδυναμωμένη που «έχει χάσει την κυριαρχία της και έχει αποφασίσει να αναγνωρίσει το [Διεθνές Ποινικό] Δικαστήριο πάνω της ή όταν η χώρα έχει χάσει τον πόλεμο και έχει συνθηκολογήσει».

Τελείωσε το μήνυμά του προειδοποιώντας ότι η Ρωσία μπορεί να βομβαρδίσει το δικαστήριο και λέγοντας ότι οι δικαστές θα πρέπει να φοβούνται. «Οπότε πολίτες του δικαστηρίου, κοιτάξτε προσεκτικά στον ουρανό», συμπλήρωσε απειλητικά.

Πηγή: The Jerusalem Post, Business Insider

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή