Πυροβολισμοί στο Τενεσί: Ο Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο μέτρα για τον περιορισμό της οπλοκατοχής

Πυροβολισμοί στο Τενεσί: Ο Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο μέτρα για τον περιορισμό της οπλοκατοχής

Υπενθυμίζεται ότι νωριτερα, επτά άνθρωποι - ανάμεσα τους τρία παιδιά - σκοτώθηκαν σε ιδιωτικό σχολείο του Τενεσί από τα πυρά 28χρονης γυναίκας, που έπεσε επίσης νεκρή σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον απόηχο της σημερινής επίθεσης σε ιδιωτικό σχολείο του Νάσβιλ στην πολιτεία του Τενεσί – με απολογισμό επτά νεκρούς (τρία παιδιά, τρεις ενήλικους και τη δράστιδα) – ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε εκ νέου από το Κογκρέσο να λάβει μέτρα για τον περιορισμό της οπλοκατοχής.

«Πόσα παιδιά ακόμη πρέπει να δολοφονηθούν προτού οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο αναλάβουν δράση για να εγκριθεί ο νόμος περί απαγόρευσης των επιθετικών όπλων, να κλείσουν τα κενά που υπάρχουν στο σύστημα ελέγχου του ιστορικού (των αγοραστών) ή να απαιτήσουν την ασφαλή αποθήκευση των όπλων;», είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ σε δημοσιογράφους, συμπληρώνοντας ότι συνεργάτες του προέδρου Μπάιντεν βρίσκονται σε επαφές με αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη σημερινή επίθεση στο σχολείο του Νάσβιλ.

Υπενθυμίζεται ότι επτά άνθρωποι – ανάμεσα τους τρία παιδιά – σκοτώθηκαν σε ιδιωτικό σχολείο του Τενεσί από τα πυρά 28χρονης γυναίκας, που έπεσε επίσης νεκρή σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς.

Ο εκπρόσωπος αστυνομίας, Ντον Άαρον, είπε ότι η 28χρονη γυναίκα ήταν οπλισμένη με δύο τουφέκια και ένα πιστόλι, και δεν ήταν σαφές εάν είχε κάποια σχέση με το σχολείο.

Το Covenant -το σχολείο στο οποίο έλαβε χώρα το περιστατικό- είναι ένα ιδιωτικό χριστιανικό σχολείο στο οποίο φοιτούν περίπου 200 μαθητές από την προσχολική ηλικία έως την έκτη τάξη, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT