Ουκρανία: Αναφορές για κατάρριψη ενός ρωσικού βομβαρδιστικού SU-24 στο Μπαχμούτ

Ουκρανία: Αναφορές για κατάρριψη ενός ρωσικού βομβαρδιστικού SU-24 στο Μπαχμούτ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αντιαεροπορικές δυνάμεις της Ουκρανίας φέρονται να κατέρριψαν ένα ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24M κοντά στην πόλη Μπαχμούτ στα ανατολικά, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Το αεροσκάφος καταρρίφθηκε -σύμφωνα με την Ουκρανική πλευρά- γύρω στις 13:30 τοπική ώρα της Τρίτης. Το CNN το οποίο μετέδωσε την είδηση ανέφερε ότι δεν μπορεί να επαληθεύσει ανεξάρτητα τον ισχυρισμό. 

Η πόλη Μπαχμούτ, που είχε 70.000 κατοίκους πριν από τη ρωσική εισβολή που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022, είναι σήμερα πλήρως κατεστραμμένη και σχεδόν εντελώς άδεια από τον άμαχο πληθυσμό της.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε την περιοχή του Μπαχμούτ την περασμένη εβδομάδα και απένειμε μετάλλια σε στρατιώτες σε ένα ταξίδι ενίσχυσης ηθικού καθώς η Ουκρανία ετοιμάζεται για πιθανή αντεπίθεση ύστερα από 13 μήνες πολέμου.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Ζαλούζνι δήλωσε το Σάββατο ότι η κατάσταση «σταθεροποιείται» γύρω από το Μπαχμούτ.

Η Μόσχα θεωρεί ότι η κατάληψη της πόλης είναι ζωτικής σημασίας για την ολοκλήρωσης της κατάληψης της βιομηχανικής περιοχής Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, ένας από τους βασικούς πολεμικούς της στόχους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT