Συνελήφθη ο εθνοφρουρός Τζακ Τεϊσέιρα για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου

Συνελήφθη ο εθνοφρουρός Τζακ Τεϊσέιρα για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ταξίαρχος Πατ Ράιντερ, χαρακτήρισε τη διαρροή αυτή «προμελετημένη εγκληματική ενέργεια»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το FBI προχώρησε σε μία σύλληψη για τη διαρροή των διαβαθμισμένων εγγράφων του Πενταγώνου.

Οι New York Times μετέδωσαν νωρίτερα ότι ο αρχηγός μιας διαδικτυακής ομάδας όπου αναρτήθηκαν τα απόρρητα έγγραφα είναι μέλος της Εθνοφρουράς της Αεροπορίας της Μασαχουσέτης. Ο εθνοφρουρός Τζακ Τεϊσέιρα, ηγείται της Thug Shaker Central, μιας ομάδας 20 έως 30 ατόμων με κοινό ενδιαφέρον για τα όπλα, τα ρατσιστικά memes και τα βιντεοπαιχνίδια.

«Πράκτορες του FBI συνέλαβαν τον Τεσέιρα νωρίτερα το απόγευμα, χωρίς να υπάρξουν απρόοπτα», ανακοίνωσε ο Aμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Μέρικ Γκάρλαντ, συμπληρώνοντας ότι θα οδηγηθεί σύντομα ενώπιον δικαστηρίου της Μασαχουσέτης.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν βαριά οπλισμένους άνδρες να συνοδεύουν έναν νεαρό, που φορούσε γκρι μπλουζάκι και κόκκινο σορτς. Ο 21χρονος συνελήφθη στο Νορθ Ντάιτον, μια αγροτική κοινότητα νότια της Βοστώνης.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ταξίαρχος Πατ Ράιντερ, λίγο νωρίτερα χαρακτήρισε τη διαρροή αυτή «προμελετημένη εγκληματική ενέργεια».

Ορισμένα από τα στοιχεία που διέρρευσαν φέρεται να αφορούν τις στρατιωτικές δυνατότητες και τις ελλείψεις της Ουκρανίας, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τους συμμάχους των ΗΠΑ, όπως το Ισραήλ, η Νότια Κορέα και η Τουρκία.

Συνελήφθη ο εθνοφρουρός Τζακ Τεϊσέιρα για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου-1

Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ξεκινήσει επίσημη προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση, την ώρα που το Πεντάγωνο αξιολογεί τον αντίκτυπο που έχει προκληθεί από τη διαρροή των διαβαθμισμένων εγγράφων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι ερευνητές πλησιάζουν στην πηγή της διαρροής.

Το Associated Press, επικαλούμενο δικές του πηγές, έκανε λόγο νωρίτερα για «επιθυμία του FBI να ανακρίνει μέλος της Εθνοφρουράς της Αεροπορίας στη Μασαχουσέτη».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή