Έρευνα του FBI για πρώην αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού – Συνδέεται με φιλορωσικό λογαριασμό

Έρευνα του FBI για πρώην αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού – Συνδέεται με φιλορωσικό λογαριασμό

Η Σάρα Μπιλς είναι διαχειρίστρια του λογαριασμού "Donbass Devushka", απο τον οποίο διέρρευσαν τα απόρρητα έγγραφα.

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το FBI ερευνά τις δραστηριότητες μίας πρώην υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, η οποία διαχειριζόταν έναν λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο οποίος εμπλέκεται στη διάδοση των απόρρητων εγγράφων πληροφοριών που φέρεται να διέρρευσε ο αεροπόρος Τζακ Τεϊσέιρα, δήλωσαν τη Δευτέρα Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Η Wall Street Journal ανέφερε την Κυριακή ότι η γυναίκα αυτή, ονόματι Σάρα Μπιλς, διαχειριζόταν διάφορα φιλορωσικά προφίλ, ενώ ήταν ένστολη.

«Βρίσκεται ενεργά υπό ομοσπονδιακή έρευνα», δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος, προσθέτοντας πως οι συνθήκες του περιεχομένου της έρευνας είναι ασαφείς προς το παρόν.

Σημειώνεται πως η ίδια παραδέχθηκε το Σάββατο πως πράγματι είναι διαχειρίστρια του λογαριασμού “Donbass Devushka” στο Telegram, ο οποίος αναδημοσίευσε τέσσερα απόρρητα έγγραφα από διαδικτυακά chat rooms.

Επίσης το δίκτυο λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την επωνυμία Donbass Devushka έχει πουλήσει εικόνες του ρωσικού στρατού και της παραστρατιωτικής ομάδας “Wagner” με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τον ρωσικό στρατό. Μέρος αυτού του εράνου πραγματοποιήθηκε μάλιστα ενώ η Σάρα Μπιλς υπηρετούσε ακόμη στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

«Δεν διέρρευσα κανένα έγγραφο»

Η κ. Μπιλς δήλωσε στη WSJ τη Δευτέρα ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, το οποίο έστειλε πράκτορες στο σπίτι της στο Όουκ Χάρμπορ της Ουάσινγκτον την Κυριακή, ερευνά τις απειλές θανάτου που η ίδια δέχτηκε αλλά και τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων. Η ίδια πάντως επισήμανε πως δεν ήταν η μόνη διαχειρίστρια του ιστότοπου απ΄όπου φαίνεται να διέρρευσαν τα έγγραφα.

«Ήμουν ειλικρινής με το FBI και το NCIS όσον αφορά την πρόσβαση που είχα στον συγκεκριμένο λογαριασμό» δήλωσε η ίδια προσθέτοντας πως δεν διέρρευσε κανένα έγγραφο από την ίδια.

Σημειώνεται πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης απήγγειλε την περασμένη εβδομάδα κατηγορίες σε βάρος του αεροπόρου Τζακ Τεϊσέιρα για μη εξουσιοδοτημένη διατήρηση και διαβίβαση πληροφοριών εθνικής άμυνας και μη εξουσιοδοτημένη αφαίρεση και διατήρηση διαβαθμισμένων εγγράφων ή υλικού.

Οι εισαγγελείς αναμένεται να εκθέσουν ορισμένα από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει εναντίον του σε ακρόαση την Τετάρτη στη Βοστώνη. Οι δημόσιοι συνήγοροι που τον εκπροσωπούν δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό τη Δευτέρα.

Πηγή: WSJ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή