Σαγκάη: Συγγνώμη της BMW για τον «αποκλεισμό» Κινέζων από τη διάθεση δωρέαν παγωτού

Σαγκάη: Συγγνώμη της BMW για τον «αποκλεισμό» Κινέζων από τη διάθεση δωρέαν παγωτού

Το θέμα «BMW Mini» έγινε γρήγορα μια από τις κορυφαίες αναζητήσεις στο Weibo το κινεζικό αντίστοιχο του Twitter, με πάνω από 93 εκατομμύρια προβολές

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για την «προχειρότητα» να διανείμει δωρεάν παγωτά μόνο σε ξένους επισκέπτες της έκθεσης αυτοκινήτου της Σαγκάης

Ένα βίντεο από την εκδήλωση φαίνεται να δείχνει το προσωπικό της Mini να προσφέρει παγωτό σε ξένους, ενώ φέρεται να αρνείται να δώσει στους Κινέζους επισκέπτες. Η Mini China, η οποία ανήκει στη γερμανική BMW, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι μοίραζαν τις λιχουδιές στους υπαλλήλους της εταιρείας.

Το θέμα «BMW Mini» έγινε γρήγορα μια από τις κορυφαίες αναζητήσεις στο Weibo το κινεζικό αντίστοιχο του Twitter, με πάνω από 93 εκατομμύρια προβολές.

Η καμπάνια «είχε σκοπό να προσφέρει ένα γλυκό επιδόρπιο σε ενήλικες και παιδιά που επισκέπτονταν την έκθεση. Αλλά η εσωτερική μας διοίκηση και η αποτυχία του προσωπικού μας στην εκπλήρωση του καθήκοντός τους έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια», δήλωσε η εταιρεία χθες Πέμπτη. «Ζητούμε την ειλικρινή μας συγγνώμη για αυτό».

«Δεν πρέπει να μεγεθύνουμε υπερβολικά ένα πρόβλημα ώστε να λάβει ιδεολογικές διάστασεις», έγραψε ο Χου Σίντζιν, πρώην αρχισυντάκτης της κρατικής εφημερίδας Global Times. «Αφήστε το προσωπικό να πάρει τα μαθήματά του και αφήστε τα πράγματα να επιστρέψουν στην κανονικότητα όσο το δυνατόν γρηγορότερα», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από FT, BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή