Ποδηλάτες σχεδίασαν έναν T-Rex 1.025 χιλιομέτρων στους δρόμους της Γαλλίας

Ποδηλάτες σχεδίασαν έναν T-Rex 1.025 χιλιομέτρων στους δρόμους της Γαλλίας

Για το έργο τους χρειάστηκαν 43 ώρες και 47 λεπτά

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γάλλοι ποδηλάτες έκαναν νέο ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη «ζωγραφιά» διαδρομής GPS από ποδηλατική ομάδα, σχεδιάζοντας έναν τυραννόσαυρο σε μια διαδρομή 1.025 χιλιομέτρων.

Τον T-Rex φιλοτέχνησαν, κάνοντας πετάλι, έξι Γάλλοι ποδηλάτες. Η ομάδα ξεκίνησε και τερμάτισε στην περιοχή Allier της κεντρικής Γαλλίας και διέσχισε πολλές άλλες κομητείες. Για το έργο τους χρειάστηκαν 43 ώρες και 47 λεπτά.

Παρότι η διαδρομή πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2022, το ρεκόρ επιβεβαιώθηκε από την Guinness World Records τον περασμένο Μάρτιο. 

«Οι δεινόσαυροι είναι η απόδειξη ότι ένα τόσο κύριαρχο είδος μπορεί γρήγορα να εξαφανιστεί» λέει ένας από τους ποδηλάτες. «Είμαστε οι κύριοι ένοχοι αυτής της περιβαλλοντικής κρίσης, αλλά και τα κύρια θύματά της. Ως εκ τούτου, το μέλλον είναι στα χέρια μας και η ποδηλασία είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να συμβάλουμε στην αλλαγή», αναφέρει σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ίδιος και η ομάδα περιγράφουν τους εαυτούς τους ως τριαθλητές που δίνουν έμφαση στα πλεονεκτήματα του ποδηλάτου έναντι του αυτοκινήτου. Μοιράστηκαν τη δημιουργία του δεινόσαυρού τους με την εφαρμογή γυμναστικής Strava και έχουν λάβει χιλιάδες likes από άλλους στην κοινότητα των ποδηλατών.

Πηγή: Cycling Weekly

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή