Ο Κέβιν Σπέισι εμφανίζεται στο δικαστήριο του Λονδίνου πριν από τη δίκη του για σεξουαλικά αδικήματα

Ο Κέβιν Σπέισι εμφανίζεται στο δικαστήριο του Λονδίνου πριν από τη δίκη του για σεξουαλικά αδικήματα

Η πιο σοβαρή κατηγορία αφορά εξαναγκασμό ενός άντρα να προχωρήσει σε σεξουαλική πράξη χωρίς τη συναίνεσή του. Η δίκη, διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων, αναμένεται να ξεκινήσει στις 28 Ιουνίου.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κέβιν Σπέισι εμφανίστηκε σε δικαστήριο του Λονδίνου μέσω βιντεοσύνδεσης, από άγνωστη τοποθεσία, σε ακρόαση πριν από τη δίκη του για σεξουαλικά αδικήματα εις βάρος τεσσάρων ανδρών.

Η δίκη, διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων, αναμένεται να ξεκινήσει στις 28 Ιουνίου. Ο ηθοποιός μίλησε για να επιβεβαιώσει το πλήρες όνομά του και για να πει ότι μπορούσε να ακούσει τον δικαστή, ο οποίος εμφανίστηκε επίσης μέσω βιντεοσύνδεσης.

Ο βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός είχε προηγουμένως αρνηθεί κατηγορίες για αδικήματα εις βάρος τεσσάρων ανδρών που φέρεται να έλαβαν χώρα μεταξύ 2001 και 2013. Η πιο σοβαρή κατηγορία αφορά εξαναγκασμό ενός άνδρα να προχωρήσει σε σεξουαλική πράξη χωρίς τη συναίνεσή του. 

Υπενθυμίζεται ότι δικαστήριο της Νέας Υόρκης απεφάνθη το περασμένο φθινόπωρο πως ο Σπέισι δεν παρενόχλησε σεξουαλικά, πριν από 36 χρόνια, τον συνάδελφό του Αντονι Ραπ, όπως τον κατηγορούσε ο τελευταίος. Το σώμα των ενόρκων απέρριψε τους ισχυρισμούς του Αντονι Ραπ, ο οποίος αξίωνε αποζημίωση 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συγκεκριμένη υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας στα τέλη Οκτωβρίου του 2017, στις αρχές του κινήματος #MeToo, με τον καταιγισμό αποκαλύψεων για σεξουαλικές επιθέσεις στον χώρο του θεάματος. Ακολούθησαν και άλλες καταγγελίες εις βάρος του Κέβιν Σπέισι, με αποτέλεσμα ο αστέρας του Χόλιγουντ να τεθεί στο περιθώριο.

Ο Κέβιν Σπέισι, ως γνωστόν, έχασε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «House of Cards» και υποχρεώθηκε να καταβάλει αποζημίωση 31 εκατομμυρίων δολαρίων στους παραγωγούς για διαφυγόντα κέρδη.

Με πληροφορίες από Guardian

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT