Τζασίντα Αρντερν: Στο Angelopoulos Public Leaders του Χάρβαρντ η τέως πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας

Τζασίντα Αρντερν: Στο Angelopoulos Public Leaders του Χάρβαρντ η τέως πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας

Στο ίδρυμα Angelopoulos Public Leaders του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ αναμένεται να διδάξει η τέως πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Αρντερν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Σχολής Κένεντι. 

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πρόγραμμα Angelopoulos Public Leaders του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, που δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, θα συμμετάσχει η τέως πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα αρντερν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της σχολής Κένεντι. 

Σύμφωνα με τον Guardian, η Αρντερν, η οποία παραιτήθηκε πριν από κάποιες εβδομάδες από την πρωθυπουργία της Νέας Ζηλανδίας, αναλαμβάνει τρεις ρόλους στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όπου θα μοιραστεί τη γνώση και την εμπειρία της για θέματα ηγεσίας, διακυβέρνησης και online εξτρεμισμού. 

Συγκεκριμένα, θα επικεντρωθεί στη μελέτη του διαδικτυακού εξτρεμισμού στη Νομική Σχολή και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ηγεσίας και διακυβέρνησης στη Σχολή Κένεντι.

Η ίδια, σε ανάρτησή της στο Instagram, δήλωσε πως είναι «απίστευτη η τιμή» να συμμετέχει στα προγράμματα αυτά του Χάρβαρντ. 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jacinda Ardern (@jacindaardern)

Η θητεία της θα ξεκινήσει το φθινόπωρο και θα διαρκέσει για ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο, συνεπώς η 43χρονη θα χρειαστεί να ζήσει για λίγο εκτός Νέας Ζηλανδίας. 

«Θα λείψω για ένα εξάμηνο (ευτυχώς αυτό πέφτει κατά τη διάρκεια των γενικών εκλογών της Νέας Ζηλανδίας!), αλλά θα επιστρέψω στο τέλος των υποτροφιών. Εξάλλου, η Νέα Ζηλανδία είναι το σπίτι μου!», αναφέρει η ίδια. 

Η Τζασίντα Αρντερν ανέλαβε πρωθυπουργός κυβέρνησης συμμαχίας το 2017, στα 37 της, προτού οδηγήσει το Εργατικό Κόμμα σε εκλογικό θρίαμβο και στην απόλυτη πλειοψηφία στο νεοζηλανδικό Κοινοβούλιο τρία χρόνια αργότερα.

Από τις νεότερες επικεφαλής κυβέρνησης στον κόσμο, μόλις η δεύτερη που έγινε μητέρα ενώ βρισκόταν στην εξουσία, έκανε την απρόσμενη για πολλούς ανακοίνωση περί παραίτησής της στην πρώτη της συνέντευξη Τύπου το 2023.

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα Angelopoulos Global Public Leaders έχει φιλοξενήσει και στο παρελθόν ηγέτες, όπως ο πρώην γ.γ. του ΟΗΕ και απόφοιτος της Σχολής Διακυβέρνησης Κένεντι του Χάρβαρντ, Μπαν Κι Μουν, ο πρώην πρόεδρος του Μεξικού, Φελίπε Καλντερόν, αλλά και η πρώην πρόεδρος της Φινλανδίας, Τάρια Χάλονεν. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή