ΗΠΑ: Φάρσα στον επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας από Ρώσους που παρίσταναν τον Ζελένσκι

ΗΠΑ: Φάρσα στον επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας από Ρώσους που παρίσταναν τον Ζελένσκι

Οι δύο Ρώσοι φαρσέρ είχαν συνομιλήσει και με την Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πριν από λίγους μήνες.

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, έπεσε θύμα Ρώσων φαρσέρ οι οποίοι παρίσταναν τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Στα αποσπάσματα της συνομιλίας, τα οποία κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο, ο Πάουελ μιλά για τον πληθωρισμό και τη ρωσική κεντρική τράπεζα.

Σε δήλωσή του, εκπρόσωπος της Fed επιβεβαίωσε το περιστατικό: «Ο Τζερόμ Πάουελ συμμετείχε σε μια συζήτηση τον Ιανουάριο με κάποιον που παρουσιάστηκε ψευδώς ως ο Ουκρανός πρόεδρος. Ηταν μια φιλική συνομιλία και έλαβε χώρα στο πλαίσιο της στήριξης του ουκρανικού λαού σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Δεν συζητήθηκαν ευαίσθητες ή εμπιστευτικές πληροφορίες».

Ο εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι «το θέμα έχει παραπεμφθεί στις αρμόδιες διωκτικές αρχές και, από σεβασμό στις προσπάθειές τους, δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω».

Οι δύο Ρώσοι φαρσέρ είχαν συνομιλήσει και με την Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην οποία επίσης προσποιήθηκαν ότι είναι ο Ζελένσκι.

Πέρυσι προσποιήθηκαν επίσης τον Ζελένσκι σε τηλεφώνημα που έκαναν στη συγγραφέα του Χάρι Πότερ. Η δημιουργός της σειράς βιβλίων «Χάρι Πότερ» εξαπατήθηκε πιστεύοντας πως βρισκόταν σε κλήση στο Zoom με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η συζήτηση κοινοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη Ρόουλινγκ.

Οι Vovan and Lexus είναι γνωστοί για τις φάρσες σε διασημότητες όπως οι Ελτον Τζον, πρίγκιπας Χάρι, Μπίλι Άιλις και Κάμαλα Χάρις.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή