Πόλεμος στην Ουκρανία: Φωτιά σε δεξαμενή καυσίμων στην Κριμαία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Φωτιά σε δεξαμενή καυσίμων στην Κριμαία

Η φωτιά είναι πιθανόν να προκλήθηκε από ουκρανική επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, αναφέρει ο εγκατεστημένος από τη Μόσχα κυβερνήτης.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις φλόγες τυλίχτηκε μια δεξαμενή καυσίμων στη Σεβαστούπολη, σημαντικό λιμάνι της χερσονήσου της Κριμαίας, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο εγκατεστημένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της περιοχής, ο Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ, μέσω Telegram.

Η φωτιά είναι πιθανόν να προκλήθηκε από ουκρανική επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, αναφέρει ο Ραζβοζάγεφ.

«Δεξαμενή καυσίμων καίγεται (…) Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, οι φλόγες ενδέχεται να οφείλονται σε επίθεση» με UAV, ανέφερε ο κ. Ραζβοζάγεφ, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Πρόσθεσε ότι η πυρκαγιά έχει έκταση 1.000 τετραγωνικών μέτρων.

Δεν έδωσε πάντως πληροφορίες για θύματα.

Το Κίεβο έχει εκφράσει επανειλημμένα την πρόθεση να ανακαταλάβει τη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014, κάτι που η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει.

Έχουν εξαπολυθεί επανειλημμένα επιθέσεις του στρατού και των ειδικών υπηρεσιών της Ουκρανίας στη χερσόνησο αφότου ο ρωσικός στρατός εισέβαλε στην ουκρανική επικράτεια, πριν από 14 και πλέον μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, dpa

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή