Διέσχισε την Αφρική με ποδήλατο σε 28 ημέρες – 2.826 χλμ. από ακτή σε ακτή

Διέσχισε την Αφρική με ποδήλατο σε 28 ημέρες – 2.826 χλμ. από ακτή σε ακτή

Ένας 37χρονος πολιτικός μηχανικός χρειάστηκε 28 ημέρες για να ολοκληρώσει το εγχείρημά του, καλύπτοντας καθημερινά 80 έως 200 χιλιόμετρα

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας άνδρας διέσχισε με το ποδήλατο του 2.826 χιλιόμετρα «από ακτή σε ακτή» στην Αφρική, αποφεύγοντας – μεταξύ άλλων – άγριους ελέφαντες και φίδια κατά μήκος της αχανούς διαδρομής.

Ο Μάθιου Μαϊερσκάου, από το Κάρντιφ, αποφάσισε να ταξιδέψει πάνω στο ποδήλατό του, από την μία ακτή της Αφρικής στην Μπέιρα της Μοζαμβίκης, έως την άλλη μεριά της ηπείρου, στο Σουάκοπμουντ της Ναμίμπια. 

Ο 37χρονος πολιτικός μηχανικός χρειάστηκε 28 ημέρες για να ολοκληρώσει το εγχείρημά του, καλύπτοντας καθημερινά 80 έως 200 χιλιόμετρα. «Οπωσδήποτε ήταν πολύ δύσκολο σωματικά», δήλωσε ο κ. Μαϊερσκάου.

Μέσα σε μία μέρα διέσχισε ένα τεράστιο τμήμα της ερήμου Καλαχάρι, χωρίς να βρει ένα οποιοδήποτε σημείο για να αγοράσει λίγο νερό. Ήταν ένα ιδιαίτερα απαιτητικό μέρος του ταξιδιού, κατά τη διάρκεια του οποίου συγκέντρωσε χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Διέσχισε την Αφρική με ποδήλατο σε 28 ημέρες – 2.826 χλμ. από ακτή σε ακτή-1
Φωτ.: Μάθιου Μαϊερσκάου

Οι προκλήσεις ήταν πολλές στο ταξίδι του από τον Ινδικό Ωκεανό, μέσω Μοζαμβίκης, στα ορεινά της Ζιμπάμπουε, την Μποτσουάνα και τη Ναμίμπια.

«Κάθε βράδυ ψάχνεις για κάποιο ασφαλές μέρος να μείνεις, προσπαθώντας να αναπληρώσεις τις προμήθειες», θυμάται, μιλώντας στο BBC. Κοιμόταν σε καταλύματα και ξενώνες και κατασκήνωνε σε μια μικρή ελαφριά σκηνή που κουβαλούσε μαζί του.

Ένα ζευγάρι που εντυπωσιάστηκε από την προσπάθειά του, του προσέφερε μπύρα και του επέτρεψε να κάνει ένα ζεστό μπάνιο στο σπίτι του. Σε άλλο σημείο της διαδρομής, κοιμήθηκε σε μια άδεια σχολική τάξη αφού συνάντησε έναν δάσκαλο και κατασκήνωσε έξω από το σπίτι ενός αστυνομικού.

«Πέρασα με το ποδήλατο δίπλα από αρκετές πατημασιές ελεφάντων… οπότε ήξερα ότι υπήρχαν ελέφαντες στην περιοχή. Μία νύχτα, άκουσε ζώα να τριγυρίζουν τη σκηνή του. «Δεν ήρθαν ποτέ στη σκηνή, αλλά όταν είσαι ξαπλωμένος σε μια μικροσκοπική σκηνή και τα ακούς γύρω σου… ήταν το αποκορύφωμα του ταξιδιού», σχολίασε.

Η διατροφή ήταν επίσης πρόβλημα. «Όταν διανύουμε μεγάλες αποστάσεις με το ποδήλατο, είναι δύσκολο να τρώμε σωστά γεύματα», παρατήρησε. Κάποιες μέρες έτρωγε μόνο μπισκότα και σνακ ελλείψει άλλων επιλογών.

Το περασμένο Σάββατο, ολοκλήρωσε την πρόκληση, συγκεντρώνοντας χρήματα για το Diabetes UK.΄Εφτασε στις ακτές της Ναμίμπια, εντός του στόχου των 30 ημερών που είχε θέσει, και πρόλαβε «με άνεση» να πάρει τη σημερινή πτήση της επιστροφής στη Βρετανία. 

Πηγή: BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή