Εκουαδόρ: Ο πρόεδρος Λάσο διαλύει την Εθνοσυνέλευση και οδηγεί τη χώρα σε εκλογές

Εκουαδόρ: Ο πρόεδρος Λάσο διαλύει την Εθνοσυνέλευση και οδηγεί τη χώρα σε εκλογές

Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ Γκιγιέρμο Λάσο έβαλε τέλος στις διαδικασίες παραπομπής εναντίον του, διαλύοντας την Εθνοσυνέλευση, μετά τις κατηγορίες σε βάρος του για υπεξαίρεση.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ Γκιγιέρμο Λάσο έβαλε τέλος στις διαδικασίες παραπομπής εναντίον του, διαλύοντας την Εθνοσυνέλευση, μετά τις κατηγορίες σε βάρος του για υπεξαίρεση. Ο πρόεδρος Λάσο προχώρησε σε αυτή την κίνηση μια ημέρα αφότου παρουσίασε την υπερασπιστική του γραμμή σε σχέση με τις καταγγελίες που τον βαραίνουν. 

Υπενθυμίζεται ότι με παρόντα 109 από το 137 μέλη του, το κοινοβούλιο είχε αρχίσει χτες τη συνεδρίασή με τις πρώτες εισηγήσεις υπέρ της απαγγελίας κατηγοριών στον πρόεδρο, που φέρεται να έκανε τα «στραβά μάτια» σε υπόθεση κατάχρησης δημοσίου χρήματος. Ο Λάσο αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται

Το Σύνταγμα της χώρας έδινε τη δυνατότητα στον Λάσο να προκηρύξει εκλογές τόσο για την προεδρεία, όσο και για την Εθνοσυνέλευση υπό ορισμένες συνθήκες. Ο Λάσο επικαλέστηκε αυτή τη δυνατότητα κάνοντας λόγο «σοβαρή πολιτική κρίση» στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Ο Λάσο θα παραμείνει στη θέση του για έως και έξι μήνες, κυβερνώντας με διάταγμα, μέχρι οι αρμόδιες αρχές να ορίσουν την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Το εκλογικό δικαστήριο του Ισημερινού πρέπει να αποφασίσει για την ημερομηνία διεξαγωγής νέων εκλογών εντός επτά ημερών από τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης.

Πηγή: Reuters 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή