Μπαχμούτ: Οι Ουκρανοί «προχώρησαν άλλα 1.700 μέτρα σε μια μέρα»

Μπαχμούτ: Οι Ουκρανοί «προχώρησαν άλλα 1.700 μέτρα σε μια μέρα»

Σχεδόν καθημερινά οι ουκρανικές δυνάμεις κερδίζουν έδαφος γύρω από την πόλη

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ουκρανική αντίσταση στην κρίσιμη πόλη του Μπαχμούτ στο δυτικό Ντονέτσκ συνεχίζεται, με τους Ρώσους να υποχωρούν και τους Ουκρανούς να ανακοινώνουν ότι προχώρησαν έως και 1.700 μέτρα στα πλάγια της πόλης, το κέντρο της οποίας παραμένει υπό ρωσικό έλεγχο.

Ο Σέρχι Τσερεβάτι, εκπρόσωπος της Ανατολικής Ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ανακοίνωσε στην ουκρανική τηλεόραση ότι «κατά τη διάρκεια των μαχών οι μονάδες μας, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει πλεονέκτημα σε προσωπικό, πυρομαχικά και εξοπλισμό, συνεχίζουν να προελαύνουν στα πλάγια. Καταφέραμε να καλύψουμε απόσταση έως 1.700 μέτρων κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας», είπε αναφερόμενος στο τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με το ίδιο, το Μπαχμούτ παραμένει το επίκεντρο των εχθροπραξιών στην ανατολική Ουκρανία: «Ο εχθρός προσπαθεί πάνω από όλα να καταλάβει αυτή την πόλη που σχεδόν κατέστρεψε. Ηδη (το τελευταίο 24ωρο) ο εχθρός χτύπησε 487 φορές τις θέσεις μας με το πυροβολικό, έγιναν 25 αψιμαχίες, έγιναν έξι αεροπορικές επιδρομές, σκοτώθηκαν 130 εισβολείς, 145 τραυματίστηκαν και τέσσερις αιχμαλωτίστηκαν. Καταστράφηκαν επίσης αυτοκινούμενα πυροβόλα “Msta”, μη επανδρωμένα αεροσκάφη “Orlan-10” και οκτώ αποθήκες πυρομαχικών».

Η ρωσόφιλη διοίκηση της περιφέρειας στο Ντονέτσκ αναφέρει αφενός ότι η ίδια η πόλη βομβαρδίζεται καθημερινά, πλέον, από τις ουκρανικές δυνάμεις, αφετέρου ότι οι Ουκρανοί έχουν ενισχύσει σημαντικά τις δυνάμεις τους στο Μπαχμούτ και τη γύρω περιοχή μεταφέροντας εφεδρείες από τα δυτικά της χώρας.

Σύμφωνα με το Κίεβο, από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 έως τις 18 Μαΐου 2023, οι αμυντικές δυνάμεις της Ουκρανίας εξουδετέρωσαν περίπου 201.100 Ρώσους εισβολείς, συμπεριλαμβανομένων 510 ατόμων τις τελευταίες 24 ώρες.

Πηγή: Ukrinform

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή