Eιρηνευτικές συνομιλίες Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν με μεσολαβητή τον Πούτιν

Eιρηνευτικές συνομιλίες Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν με μεσολαβητή τον Πούτιν

Η Μόσχα έχει στείλει ειρηνευτική δύναμη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, το οποίο διεθνώς αναγνωρίζεται ως τμήμα του Αζερμπαϊτζάν, αλλά ο πληθυσμός του είναι κυρίως Αρμένιοι.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, δήλωσε σήμερα ότι συμφώνησε να συμμετάσχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, που θα διεξαχθούν στη Μόσχα στις 25 Μαΐου, με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, στον ρόλο του μεσολαβητή, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

«Λάβαμε μια πρόταση από τη ρωσική πλευρά να συμμετάσχουμε σε μια τριμερή συνάντηση στις 25 Μαΐου με τη μεσολάβηση του Ρώσου προέδρου. Αποδεχθήκαμε την πρόταση», δήλωσε ο Πασινιάν κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης.

Η Ρωσία κατάφερε να επιτευχθεί μια εκεχειρία για να σταματήσει η διάρκειας έξι εβδομάδων σύρραξη μεταξύ των δύο χωρών το 2020, αλλά η συμφωνία αυτή δεν οδήγησε στην ειρήνη, οι εντάσεις παραμένουν σε υψηλό επίπεδο και οι εξάρσεις της βίας είναι συνήθεις.

Η Μόσχα έχει στείλει ειρηνευτική δύναμη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, το οποίο διεθνώς αναγνωρίζεται ως τμήμα του Αζερμπαϊτζάν, αλλά ο πληθυσμός είναι κυρίως Αρμένιοι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ενωση έχουν επίσης αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να ενθαρρύνουν τις δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε μια συμφωνία που θα έχει διάρκεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή