Βρετανία: Νέες κυρώσεις κατά Μόσχας – Στο στόχαστρο η κλοπή σιτηρών και η Ενέργεια

Βρετανία: Νέες κυρώσεις κατά Μόσχας – Στο στόχαστρο η κλοπή σιτηρών και η Ενέργεια

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά αφού ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε νέες απαγορεύσεις εισαγωγών για τα ρωσικά διαμάντια, καθώς και τον χαλκό, το αλουμίνιο και το νικέλιο

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο γύρο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα η Βρετανία, στοχοθετώντας εταιρείες που συνδέονται με την κλοπή ουκρανικών σιτηρών, καθώς και εκείνες που εμπλέκονται στη μεταφορά ρωσικής ενέργειας.

Η Βρετανία, μαζί με τις ΗΠΑ και άλλες μεγάλες οικονομίες της Ομάδας των Επτά πρόκειται να ανακοινώσουν κατά τη Σύνοδό τους αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ιαπωνία κυρώσεις και ελέγχους στις εξαγωγές με στόχο τη Ρωσία εξαιτίας του πολέμου που διεξάγει εναντίον της Ουκρανίας.

Η Βρετανία ανέφερε σε δήλωσή της πως επιβάλλει κυρώσεις σε βάρος «σκιωδών» 86 ατόμων και οντοτήτων, στο πλαίσιο της στοχοθέτησης όσων συνδέονται με την κλοπή και την επαναπώληση ουκρανικών σιτηρών.

Οι κυρώσεις θα έχουν επίσης στόχο μεγάλες εταιρείες μεταφοράς ενέργειας και όπλων, περιλαμβανομένων αυτών που συνδέονται με τη ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom, και τον ιδιοκτήτη της Ρωσικής Εταιρείας Χαλκού Ιγκόρ Αλτούσκιν.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά αφού ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε νέες απαγορεύσεις εισαγωγών για τα ρωσικά διαμάντια, καθώς και τον χαλκό, το αλουμίνιο και το νικέλιο.

Η ρωσική εταιρεία μεταλλουργίας Severstal ανακοίνωσε σήμερα πως οι βρετανικές κυρώσεις σε βάρος της δεν θα την επηρεάσουν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Με πληροφορίες από Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή