Εκλογές στην Τουρκία: Ο «ρυθμιστής» Σινάν Ογάν θα στηρίξει τον Ερντογάν στο β΄ γύρο

Εκλογές στην Τουρκία: Ο «ρυθμιστής» Σινάν Ογάν θα στηρίξει τον Ερντογάν στο β΄ γύρο

Ο - τρίτος του α΄ γύρου - Σινάν Ογάν ανακοίνωσε σήμερα επίσημα ότι θα στηρίξει την προεδρική υποψηφιότητα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον δεύτερο γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών. Μειώνονται κι άλλο οι πιθανότητες εκλογής για τον Κιλιτσντάρογλου.

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σινάν Ογάν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στηρίξει την προεδρική υποψηφιότητα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που πρόκειται να διεξαχθούν στην Τουρκία την ερχόμενη Κυριακή, 28 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι οι κ.κ. Ερντογάν και Ογάν είχαν συναντηθεί την περασμένη Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη.

Στη σκιά πια των σημερινών εξελίξεων ωστόσο, η υποψηφιότητα του αντιπολιτευόμενου Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου χάνει κι άλλο έδαφος έναντι του Ερντογάν, με τις πιθανότητες μιας εκλογικής νίκης να περιορίζονται σημαντικά για τον 74χρονο προεδρικό υποψήφιο της ενωμένης τουρκικής αντιπολίτευσης.  

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο των προεδρικών στις 14 Μαΐου ο 55χρονος Ογάν, που προέρχεται από τους εθνικιστές του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) από το οποίο έχει όμως αποχωρήσει, είχε εξασφαλίσει ποσοστό περίπου 5,2% και 2,8 εκατομμύρια ψήφους.

Ο Ερντογάν έκοψε στις 14 Μαΐου πρώτος το νήμα, με 49,5%, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με 44,9%.

Από τη στιγμή που κανένας δεν εξασφάλισε πάνω από 50% την προπερασμένη Κυριακή, η προεδρική μάχη περνά στον β΄ γύρο που πρόκειται να διεξαχθεί στις 28 Μαΐου με διεκδικητές τους κ.κ. Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου.

Ογάν για «Γαλάζια Πατρίδα»

Εκμεταλλευόμενος τη δημοσιότητα που έχει πια εξασφαλίσει ως «ρυθμιστής» του β΄ γύρου των τουρκικών προεδρικών εκλογών, ο υπερεθνικιστής Σινάν Ογάν δείχνει ωστόσο πλέον και τα «δόντια» του στο μέτωπο της εξωτερικής πολιτικής. Ενδεικτικά, εκείνος δήλωσε σήμερα ότι «πρέπει να συνεχιστούν και να υποστηριχθούν τα βήματα της εξωτερικής πολιτικής που κάνει η Τουρκία, κυριως οι θέσεις για τη Γαλάζια Πατρίδα».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή