Ορμπαν: Πρέπει να βελτιωθούν οι σχέσεις μας με τη Σουηδία για να τη δεχθούμε στο ΝΑΤΟ

Ορμπαν: Πρέπει να βελτιωθούν οι σχέσεις μας με τη Σουηδία για να τη δεχθούμε στο ΝΑΤΟ

Αγνωστο πότε θα αποφανθεί το ουγγρικό κοινοβούλιο για τη σουηδική υποψηφιότητα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πολιτικές σχέσεις μεταξύ της Ουγγαρίας και της Σουηδίας θα πρέπει να βελτιωθούν πριν η Βουδαπέστη δώσει το πράσινο φως για την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Βίκτορ Ορμπαν την Τρίτη.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, που συνεχίζει να αρνείται προς το παρόν να δώσει την έγκριση της Ουγγαρίας για την προσθήκη και της Σουηδίας μετά τη Φινλανδία στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, αναφέρθηκε στο θέμα κατά τη διάρκεια του Καταριανού Οικονομικού Φόρουμ.

«Οι πολιτικές σχέσεις μεταξύ της Ουγγαρίας και της Σουηδίας είναι φρικτά κακές», ισχυρίστηκε. «Δεν θέλουμε να εισαγάγουμε αντιπαραθέσεις στα πλαίσια του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Η Βουδαπέστη αντιδρά αρνητικά στις επικρίσεις της Στοκχόλμης για τον τρόπο που εφαρμόζονται η δημοκρατία και το κράτος δικαίου στην Ουγγαρία. Μαζί με την Τουρκία, που αντιδρά στη σουηδική υποψηφιότητα κατηγορώντας τη Στοκχόλμη ότι δεν καταπολεμά αυτό που η Αγκυρα αποκαλεί κουρδική τρομοκρατία, η Ουγγαρία έχει παρεμποδίσει ως τώρα την ένταξη της Σουηδίας ενώ επέτρεψε αυτή της Φινλανδίας.

Δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία για το πότε το ουγγρικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει για τη σουηδική υποψηφιότητα για ένταξη, η οποία πρέπει να επικυρωθεί και από τα 30 μέλη της Συμμαχίας. Το ΝΑΤΟ πραγματοποιεί την προσεχή σύνοδο κορυφής του τον Ιούλιο.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή