Κρεμλίνο: Θα πετύχουμε τους στόχους μας στην Ουκρανία, είτε με την ειδική επιχείρηση είτε αλλιώς

Κρεμλίνο: Θα πετύχουμε τους στόχους μας στην Ουκρανία, είτε με την ειδική επιχείρηση είτε αλλιώς

Ο Πεσκόφ δεν εξήγησε με ποιον άλλον τρόπο μπορεί να λήξει η σύγκρουση

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία θα επιτύχει όλους τους στόχους της στην Ουκρανία είτε μέσω της ειδικής στρατιωτικής της επιχείρησης είτε με όλα τα άλλα μέσα, δήλωσε την Τετάρτη στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η Ρωσία εξετάζει μόνο την ολοκλήρωση της ειδικής στρατιωτικής της επιχείρησης: διασφάλιση των συμφερόντων της, επίτευξη των στόχων της Ρωσίας είτε μέσω της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είτε με άλλα διαθέσιμα μέσα», είπε ο κ. Πεσκόφ στο TASS, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ρωσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο του παγώματος της σύγκρουσης.

«Σε αυτό η Ρωσία είναι αλληλέγγυα με τη Δύση, η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν πρέπει να αφεθεί να παγώσει», είπε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Απέφυγε πάντως να εξηγήσει με ποιον άλλον τρόπο μπορεί να τελειώσει η σύγκρουση αυτή.

Ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς δήλωσε νωρίτερα ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία δεν πρέπει να έχουν στόχο να παγώσουν τη σύγκρουση. Ανάλογη θέση εξέφρασαν και εκπρόσωποι άλλων δυτικών χωρών.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ χαρακτήρισε τη Δευτέρα θεμελιωδώς λανθασμένα ειρηνευτικά σχέδια που δεν προβλέπουν την επιστροφή εδαφών που χάθηκαν στο Κίεβο και θα οδηγήσουν μόνο σε πάγωμα της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Το Κίεβο δήλωσε επίσης ότι οι ειρηνευτικές πρωτοβουλίες δεν πρέπει να προβλέπουν το πάγωμα της σύγκρουσης.

Πηγή: Reuters, TASS

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή