Ρωσία: Με «αυστηρά μέτρα» απειλεί η Μόσχα για την επίθεση με drones

Ρωσία: Με «αυστηρά μέτρα» απειλεί η Μόσχα για την επίθεση με drones

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι επιφυλάσσεται να λάβει τα πιο «αυστηρά μέτρα» ως απάντηση για τις επιθέσεις που δέχθηκε με μη επανδρωμένα αεροσκάφη η Μόσχα. 

«Οι διαβεβαιώσεις αξιωματούχων του ΝΑΤΟ ότι το καθεστώς του Κιέβου δεν θα πραγματοποιήσει επιδρομές σε βάθος εντός του ρωσικού εδάφους αποδεικνύονται πλήρως υποκριτικές», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας. 

«Η Ρωσία επιφυλάσσεται να λάβει τα σκληρότερα δυνατά μέτρα σε απάντηση για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιεί το καθεστώς του Κιέβου», προστίθεται στην ανακοίνωση. 

Η ρωσική πρωτεύουσα έγινε τα ξημερώματα στόχος –σπάνιας– επίθεσης με drones που προκάλεσαν «μικρές» υλικές ζημιές σε κτίρια αλλά όχι θύματα, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σαμπιάνιν.

«Το πρωί, τα ξημερώματα, επίθεση με drones προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές σε κτίρια. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της πόλης έχουν σπεύσει επιτόπου (…) Κανένας δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά», ανέφερε ο δήμαρχος μέσω Telegram.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Μόσχας Αντρέι Βορομπιόφ επεσήμανε ότι πολλά drones καταρρίφθηκαν κοντά στην πρωτεύουσα. «Σήμερα το πρωί οι κάτοικοι κάποιων περιοχών στην περιφέρεια της Μόσχας μπορούσαν να ακούσουν τον ήχο εκρήξεων, ήταν το σύστημά μας αντιαεροπορικής άμυνας», σημείωσε.

«Πολλά drones καταρρίφθηκαν την ώρα που πλησίαζαν τη Μόσχα», εξήγησε, καλώντας τους κατοίκους «να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους» και διαβεβαιώνοντάς τους ότι «όλες οι υπηρεσίες διάσωσης κάνουν τη δουλειά τους».

Επιθέσεις στο Κίεβο

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν όταν συντρίμμια εναέριου «στόχου» που καταρρίφθηκε κατέπεσαν σε πολυκατοικία του Κιέβου τις πρώτες πρωινές ώρες, προκαλώντας πυρκαγιά, δήλωσαν αξιωματούχοι της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Κατά τη στρατιωτική διοίκηση της πόλης, οι δυο υψηλότεροι όροφοι του κτιρίου καταστράφηκαν κι ίσως βρεθούν περισσότερα θύματα στα χαλάσματα.

Η στρατιωτική διοίκηση της πρωτεύουσας ανακοίνωσε πως η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε πάνω από 20 ρωσικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο έκανε λόγο μέσω Telegram για έναν νεκρό, για μια νέα που τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο και για ακόμη δύο τραυματίες.

Μια 27χρονη γυναίκα νοσηλεύεται επίσης στο νοσοκομείο με «μέτρια» τραύματα που προκλήθηκαν από πτώση συντριμμιών, πρόσθεσε.

«Μαζική επίθεση! Μείνετε μέσα!», έγραψε στην ανάρτησή του ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι ένα πολυώροφο κτίριο υπέστη επίσης ζημιές στην περιοχή Χολοσίβσκι.

Reuters  

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή