Σκάκι: 17χρονος Ινδός κέρδισε τον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Μάγκνους Κάρλσεν

Σκάκι: 17χρονος Ινδός κέρδισε τον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Μάγκνους Κάρλσεν

Στο τουρνουά, το οποίο διεξάγεται στο Σταβάνγκερ της Νορβηγίας, 10 παίκτες αγωνίζονται σε ένα ενιαίο τουρνουά round-robin

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σκακιστής Ντομαραγιού Γκουκές από την Ινδία, νίκησε τον πέντε φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Μάγκνους Κάρλσεν σε αγώνα γρήγορου σκακιού (blitz). 

«Το να κερδίζεις τον Μάγκνους είναι πάντα ξεχωριστό, αλλά δεν ήμουν πολύ περήφανος γι’ αυτό το παιχνίδι», είπε στην ανάλυσή του μετά τον αγώνα.

Το αγώνισμα στο οποίο ο Γκουκές νίκησε τον Κάρλσεν τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε για να καθοριστεί η θέση κάθε παίκτη στο κλασικό αγώνισμα που ακολούθησε. Στο τουρνουά, το οποίο διεξάγεται στο Σταβάνγκερ της Νορβηγίας, 10 παίκτες αγωνίζονται σε ένα ενιαίο τουρνουά round-robin.

Ο νικητής θα λάβει περίπου 68.400 δολάρια, ενώ η δεύτερη θέση θα δώσει 36.500 δολάρια.

Μετά από τρεις παρτίδες του επίσημου τουρνουά, ο Γκουκές βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με μία νίκη, μία ήττα και μία ισοπαλία. Ο Κάρλσεν βρίσκεται στην όγδοη θέση χωρίς νίκη μετά από δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Ο Φαμπιάνο Καρουάνα βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Κάρλσεν κέρδισε το πρώτο του τουρνουά από τότε που παραιτήθηκε από τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή που κατείχε για μια δεκαετία.

Ο 17χρονος είχε χάσει πριν μερικά χρόνια την ευκαιρία να γίνει ο νεότερος γκραν-μάστερ σκακιού όλων των εποχών, άτυπο τίτλο που κατέχει πια ο Αμπιμανγιου Μισρά ο οποίος έγινε γκρανμάστερ σε ηλικία 12 ετών, τεσσάρων μηνών και 25 ημερών.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή